Svenska Ishockeyförbundet

Hockeyettan: Överklagandenämnden avslår samtliga överklaganden22.7.2024 13:00:00 CEST | Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundets Överklagandenämnd avslår överklaganden som Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF skickat in. Därmed står Licensnämndens beslut fast och de fyra klubbarna nekas elitlicens och degraderas till Hockeytvåan. Klubbarna och ligaorganisationen Hockeyettan är informerade. Nu när Överklagandenämnden fastslagit Licensnämndens beslut inleds arbetet med att tillfråga lag i Hockeytvåan om plats i Hockeyettan säsongen 2024/2025. Sedan tidigare har ligaorganisationen Hockeyettan och Svenska Ishockeyförbundet meddelat att de tredjeplacerade lagen i kvalserierna till Hockeyettan 2023/2024 kommer att tillfrågas, men inte de fjärdeplacerade lagen. Treorna i kvalet till Hockeyettan 2023/2024 är i rangordning 1) KB 65 2) Malungs IF 3) Värmdö HC. Arbetet med utformningen av Hockeyettans serieindelning utförs av Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan ligaorganisationen Hockeyettan och Tävlingsutskottet. Ny serieindelning med tillhörande spelschema kommer att
Region Kronoberg

Obesitaspatienter erbjuds nytt behandlingsupplägg22.7.2024 10:03:53 CEST | Region Kronoberg

Mer än hälften av Sveriges befolkning lider av övervikt eller obesitas. Obesitas, det vill säga BMI över 30, ökar risken för flera allvarliga hälsotillstånd och många av dessa personer passerar både primärvården och sjukhusvården. På Primärvårdens hälsoenhet arbetar man med obesitaspatienter med BMI 30-35 och erbjuder sedan årsskiftet en ny behandling med fokus på att nå både snabba och långsiktiga resultat.
Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

2024 Ungdoms & Junior SM i Vattenskidor i Ambjörnarp - Eneström, Blomqvist och Westlund Grand Slam vinnare!22.7.2024 08:56:58 CEST | Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Under den gångna helgen (19 - 21 juli) har Ambjörnarps Vattenskidklubb stått som värd för Svenska Mästerskapet i vattenskidor för klasserna U-14, U-17 och U-21. Bilden: Lag-SM vanns av arrangörsföreningen Ambjörnarp med det fjolårsvinnande laget från Älvkarleby på andra plats följt av VSK Svanen på bronsplats.
Svenska Bangolfförbundet

I helgen avgörs Bangolfens seriespel och SM vinnarna utses!19.7.2024 10:42:11 CEST | Svenska Bangolfförbundet

Förra årets vinnare Uppsala BGK ligger tvåa i tabellen efter Skoghalls BGK. Elitserien avgörs på Skoghalls betongbana, vilket kan ses som en fördel för serieledarna, Skoghalls BGK. Efter två omgångar leder Skoghall med 26 poäng före Uppsala BGK och Sjövikens IF på 18 poäng. Omgångarna spelas under lördagen och söndagen 20-21/7. Ska rutinerade Uppsala BGK kunna hämta in på Skoghall? Alla lag möter alla under 2 dagar. Vinnarna av Elitserien kommer att få representera Sverige i finalen av European Chmpions League som avgörs i Landskrona den 21-23 november.
Moment Group

Rapporten för kvartal 2: Ökad omsättning med försämrad lönsamhet19.7.2024 08:46:34 CEST | Moment Group

Under andra kvartalet 2024 har omsättningen ökat jämfört med föregående år men med något vikande lönsamhet. De restaurangnära verksamheterna inom våra show- och aktivitetsarenor har fortsatt påverkats negativt av konjunkturläget men detta har balanserats av att vårt affärsområde Event & Communication presterat ett mycket fint resultat. Våra övriga verksamheter går under andra kvartalet in i en lugnare period för att sedan ha premiär för sommarteatrarna under juni och juli. Återigen konstaterar vi att bredden av verksamheter i koncernen är en styrka då en nedgång inom någon verksamhet kan kompenseras av att andra verksamheter fortsatt går starkt.
Akademiska sjukhuset

Studie visar: Träning kan ersätta kirurgi vid hamstringsskador19.7.2024 08:45:50 CEST | Akademiska sjukhuset

Akuta skador på lårets baksida, så kallade hamstringsavlösning, uppstår oftast i samband med halkolyckor och idrott. En ny studie från tio sjukhus i Sverige och Norge, med många av patienterna rekryterade i Uppsala och Stockholm, utmanar den traditionella behandlingen. Resultaten, som publiceras i den amerikanska tidskriften NEJM Evidence, visar att träning, det vill säga icke kirurgisk behandling, är lika effektiv som operation för patienter i åldrarna 30 till 70 år.
Svenska Bowlingförbundet

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Svenska Bowlingförbundet

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye