Myndigheten för press, radio och tv

106 nyhetsmedier får dela på 91 miljoner kronor i redaktionsstöd

Dela
Mediestödsnämnden har beslutat att ge redaktionsstöd till 106 nyhetsmedier. Dessa får dela på drygt 91 miljoner kronor. Stödet ges till allmänna nyhetsmedier som har behov av stöd för sin redaktionella verksamhet.

Av de 126 ansökningarna som kom in beslutade mediestödsnämnden att bevilja stöd till 106 olika nyhetsmedier. Majoriteten av stödet går till traditionella dagstidningar, men även gratistidningar och webbtidningar får del av stödet.

Så fördelas redaktionsstödet

  • 74 miljoner kronor fördelas mellan 57 dagstidningar
  • 9 miljoner kronor fördelas mellan 24 gratistidningar
  • 7 miljoner kronor fördelas mellan 22 webbtidningar
  • 1 miljon kronor fördelas mellan 3 radio- och tv-kanaler

Redaktionsstöd lämnas i mån av tillgång till medel. Summan av det totala sökta redaktionsstödet i ansökningarna uppgick till drygt 650 miljoner kronor och nämnden justerade därför ned stödnivån till de sökande.

Bakgrund

Redaktionsstödet är en del av mediestödsförordningen (2018:2053) och kan ges till allmänna nyhetsmedier som har behov av ekonomiskt stöd för sin redaktionella verksamhet. Stödet kan lämnas till alla typer av allmänna nyhetsmedier som dagspress, gratistidningar, webbaserade medier och i år även till nyhetsverksamheten inom radio. Syftet med stödet är att förbättra förutsättningarna för nyhetsförmedling.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Mediestödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till dagspressen. Nämnden prövar ansökningarna om press- och mediestöd och beslutar om en tidning har rätt till stöd. 

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum