Anmälan öppen för Sveriges Bästa Gin & Tonic
Gin & Tonic är en lika tidlös som klassisk drink och att mixa en riktigt bra sådan kräver sin talang. Drinken såg dagens ljus i början av 1800-talet, då soldaterna i brittiska Ostindiska Kompaniet plågades av malaria och som skydd mot sjukdomen gavs tonic med kinin i. För kinin skyddar nämligen mot sjukdomen. För att mildra kininets beska spädde de ut tonicen med gin – och världens mest klassiska drink var född.
Är det kanske du som mixar Sveriges Bästa Gin & Tonic? Skicka då in ditt bidrag senast den 24 juni för att tävla om en resa för två till New York.
Under finalen sätts dina färdigheter på prov när juryn bland annat bedömer teknik, smak och kreativitet.
”Förra året fick vi i juryn uppleva smaker och dofter vi inte tidigare upplevt. Kreativiteten och kunskapen att mixa fantastiska Gin & Tonics finns där ute – det är en sak som är säker. Så i år ser vi verkligen fram emot nya, spännande och inte minst goda finalbidrag”, säger Pelle Tamleht, tf Chefredaktör på Nöjesguiden.
I fjol mixade Puran Chen, 27 år från Stockholm, Sveriges bästa Gin & Tonic.
Puran är utbildad läkare, doktorerar på Huddinge sjukhus och har aldrig jobbat som bartender. Gin & Tonicen som Puran mixade kallar han för ”Hint of Fashion” – ett kärleksfullt hommage till whiskeydrinken Old Fashioned. Hans vinnande Gin & Tonic består av ekfatslagrad gin med tydlig Bourbon-karaktär, Schweppes Premium Tonic och ytterligare en gin med klassisk enbärssmak.
”Gin & Tonic är en av världens mest klassiska drinkar. Kanske mycket på grund av drinkens enkla, rena och fräscha smaker. Men det enkla kan ibland vara det svåraste. Finalisterna i fjol visade dock att det enkla går att bemästra – och variera i det oändliga”,säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för Schweppes på Spendrups.
Så här söker du till Sveriges Bästa Gin & Tonic 2016:
- Alla får söka (över 20 år)
- Skicka helst en bild samt recept på din Gin & Tonic
- Receptet ska inkludera gin, valfri tonic, garnityr, is och ett glas
- Skicka med en beskrivning av din Gin & Tonic, hur du gör den och vad som gör den så speciell
- Skicka med information om dig själv; förnamn, efternamn, ålder, var du bor, vad du arbetar med/sysselsättning och dina kontaktuppgifter
Så här går tävlingen till:
- Vem som helst (över 20 år) är välkommen att skicka in en ansökan. En initierad jury väljer ut tio finalister.
- Senast 24 juni 2016 behöver vi ha ditt bidrag. Skicka det till sverigesbastagt@nojesguiden.se
- Under finalen får de tio finalisterna blanda två stycken Gin & Tonics – en med Schweppes Tonic (PET-flaska) och en med Schweppes Premium Tonic (valfri smak).
- Finalisterna får i god tid innan finalen hemskickat Schweppes Tonic och Schweppes Premium Tonic (i tre smaker!) – så de kan öva på att blanda de två finaldrinkarna.
- Juryn poängsätter drinkarna och den finalist med högst totala poäng vinner tävlingen – och resan för två till New York.
Finalen i centrala Stockholm den 20 augusti klockan 16:00 är öppen för alla. OSA senast 18 augusti. Varmt välkomna!
För mer mer information om tävlingen, OSA samt tävlingsregler besök Facebookeventet Sveriges Bästa Gin & Tonic 2016: http://bit.ly/1Ncu4nH
För mer information och produktprover, vänligen kontakta:
Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling
emma.l@kellyandpling.com , 073-553 72 82
Anna-Stina Hallberg, marknadschef alkoholfritt, Spendrups
anna-stina.hallberg@spendrups.se , 070-202 92 17
Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups
Rose-marie.hertzman@spendrups.se , 070-283 02 75
Hint of Fashion – förra årets vinnare
Ingredienser:
4,5 cl (3 msk) ekfatslagrad gin
1,5 cl (1 msk) gin, med tydligt inslag av enbär
2 droppar Bitter
10 cl Schweppes Premium Tonic (Original)
apelsinskal
maraschinokörsbär
Gör så här:
Använd ett Old Fashioned-glas (även kallat whiskeyglas/rocksglas/tumbler). Lägg i en stor, kubisk isbit (gärna putsad så att den ser ut som en rubin) som är helt genomskinlig (dvs inga sprickor). Tillsätt båda ginsorterna och droppa försiktigt i två droppar Bitter rakt ner i ginen (undvik att droppa på isen, då man riskerar att frysa fast Bittern). Rör om försiktigt ett varv med en sked. Tillsätt Schweppes Premium Tonic. Tillsätt inte mer än 12 cl (max 2 gånger den totala gin-mängden) då de subtila ekfatssmakerna riskerar att försvinna. Toppen på isbiten ska vara “fri". Ta ett apelsinskal och spruta oljorna över glaset genom att snabbt “vika” skalet mellan fingrarna med utsidan mot glaset. Vrid till apelsinskalet till en spiral och lägg den på den stora iskuben. Placera sedan ett maraschinokörsbär inne i spiralen. Servera.
För att se det här innehållet från mb.cision.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.
För inspiration och tips, kolla in Drinkgeneratorn på drinkgeneratorn.se där över 100-tals drinkrecept finns samlade.
Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se
Nyckelord
Kontakter
Spendrups Bryggeri
Tel:+46 8 672 77 00 +46 8 618 35 60infomaster@spendrups.seRose-Marie HertzmanPresschef, Spendrups
Tel:070-283 02 75rose-marie.hertzman@spendrups.seBilder






Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.
Spendrups ingår samarbete med Dala Industrisupport för att säkerställa kompetens inom automation29.1.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Spendrups och Dala Industrisupport har inlett ett strategiskt samarbete för rekrytering och utbildning av automationstekniker och lanserar nu ett nytt traineeprogram inom automation. Programmet riktar sig till personer som vill kombinera utbildning och arbete för att utvecklas till kvalificerade automationstekniker.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum