Nya Loka Likes smakar Too Much

Hälsokällan i Bergslagen fortsätter att leverera galet goda och oförväntade smaker som varken innehåller socker eller sötningsmedel – och lyckas kombinera gott och nyttigt på ett unikt sätt.
– Konsumenterna gillar vårt sätt att tänka utanför boxen med Loka Likes. Det har triggat oss att hitta nya överraskande smaker som i år är Too Much. Förra sommarens Loka Likes Candy hade smaker av svenskarnas mest älskade godis -hallon/lakritsskalle, rosa svampar och persika. Och nu är vi spända på att se vilken av smakerna frozen yoghurt hallon, chokladboll och mango pannacotta som blir konsumenternas favorit i sommar, säger Anna Lidström, marknadschef på Spendrups.
Loka Likes Too Much lanseras i servicehandeln v.17 och i dagligvaruhandeln v.18. Cirkapris i dagligvaruhandeln kommer att vara 10 kr för 50 cl samt 11 kr för 150 cl och i servicehandeln ca 18 kr för 50 cl samt 24 kr för 150 cl. Loka Likes Too Much ingår i vårt sortiment under en begränsad period.
LITE EXTRA SMAKFAKTA
- Chokladbollar är vanliga som hemmagjorda godsaker och ingår i standardutbudet på svenska kaféer. Den 11 maj är det Chokladbollens dag. Årets Loka Likes har smak av chokladboll.
Idén om frozen yoghurt kommer förstås från USA där man kallar den för Froyo. Den liknar en mjukglass, men är gjord på yoghurt och därmed kan den vara lite nyttigare. Froyo kan ätas som den är eller toppas med färsk frukt, nötter eller en sås. Årets Loka Likes Too Much har smak av Frozen Yoghurt Hallon.
- Pannacotta betyder kokt grädde och är en härlig italiensk efterrätt. Pannacotta har en ljuvlig, gräddig smak av vanilj och serveras i många recept med frukt eller färska bär. Årets Loka Likes Too Much har smak av Mango Pannacotta.
OM LOKA LIKES
Loka Likes är inte likt något annat i vattenvärlden. Varje sommar leker vi med smaker som t ex svenskarnas favoritgodis eller desserter. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier. Loka Likes lanseras under våren och säljs under en begränsad period.
OM LOKA
Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet.
Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.
För mer information, kontakta:
Anna Lidström, marknadschef alkoholfritt och cider, anna.lidstrom@spendrups.se , 070-182 78 73
Rose-Marie Hertzman, presschef, rose-marie.hertzman@spendrups.se , 072-83 02 75
Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se
Nyckelord
Kontakter
Spendrups Bryggeri
Tel:+46 8 672 77 00 +46 8 618 35 60infomaster@spendrups.seRose-Marie HertzmanPresschef, Spendrups
Tel:070-283 02 75rose-marie.hertzman@spendrups.seBilder
Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Michael Andersson lanserar årets upplaga av Melleruds Mästarbrygd – en amber lager24.3.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Vinnaren av Årets Kock 2024, Michael Andersson, har skapat årets Melleruds Mästarbrygd – en ljust bärnstensfärgad amber lager, bryggd med ekologisk humle och malt. Årets Mästarbrygd bjuder på en utsökt rostig maltighet, friska inslag av citrus och avrundas med ett vitt krämigt skum
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum