Spring Wine & Spirits AB

Sofija Torebo Strindlund representerar Sverige i Cono Surs internationella matbloggstävling

Dela
I månader har Sveriges främsta matbloggare tävlat för att få chansen att representera sitt land i Cono Surs årliga matbloggtävling. Nu är det klart att Sofija Torebo Strindlund den 13 november reser till finalen i Paris för att tävla mot matbloggare från bland annat Japan och USA. Sofija tävlar där med receptet Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor och driver till vardags bloggen http://ihuvudetpa.elvaelva.se
Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva
Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva

För tredje året i rad arrangerar den chilenska vinproducenten Cono Sur Winery sin stora matbloggtävling som i år är större än någonsin. Matbloggare från USA, Japan, Chile, Irland, Kanada och Sverige har tävlat i sitt hemland genom att skapa och laga upp ett recept som ska passa till ett av vinerna  Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenere eller Cono Sur Organic Chardonnay.

Efter detta skedde en omröstning på  http://bloggercompetition.conosur.com där allmänheten fått rösta på sitt favoritrecept. De tre recept från varje land som fick flest röster kom till semifinal där den chilenska mästerkocken Christopher Carpentier lagade upp alla recept och valde ut en vinnande rätt från varje land som nu gått till final. Sverige kommer där att representeras av Sofija Torebo Strindlund som tävlar med sitt recept Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor.

Finalen går av stapeln i Paris den 13 november. Där ställs Sofija mot mat- och vinbloggare från Irland, Chile, Japan, Kanada och USA. Där ska de laga sin rätt och vinnaren utses av en jury bestående av bland annat Cono Surs VD och chefsvinmakare Adolfo Hurtado och mästerkocken Christopher Carpentier. I potten ligger en resa till Chile med besök på Cono Surs vinerier och vingårdar.

Semifinalisterna från Sverige var:

Sofija Torebo Strindlund 
Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor - http://ihuvudetpa.elvaelva.se/ (vidare till final i Paris)

Se det vinnande receptet här - http://bloggercompetition.conosur.com/index.php/recipes/detail/id/66

Karin Walker 
Lammracks med svartvinbärssås, krossad potatis med chèvre och nässlor, kålrabbisallad med körvel och rödbetschips -  http://chiliconkarin.blogg.se/

Jimmie Göransson 
Rimmad torskrygg, rödbeta, rödbetsjuice, fänkålsolja, gransirap och citron cest - www.snobiety.se

Förra året tog sig svenska Anna Demirian hela vägen till Paris tack vare sin fantastiskt goda rätt Helgrillad röding toppad med aprikossmör på krispig grönsakssallad. 

Anna driver bloggen ” Kitchen of Anna”.

 

På Systembolaget finns följande viner från Cono Sur:

  • Cono Sur Organic Chardonnay – art. Nr: 6600, pris: 89 kr
  • Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenère – art. Nr: 6586, pris:89 kr
  • Cono Sur Bicicleta Pinot Grigio – art. Nr: 2448, pris: 73 kr
  • Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer – art. Nr: 6680, pris: 79 kr
  • Cono Sur Single Vineyard Chardonnay – art. Nr: 6522, pris: 95 kr

Mer om Cono Sur 
Cons Sur grundades 1993 och är numera Chiles andra största producent ur exportperspektiv. Uppdraget från ägaren (Concha y Toro) var att skapa ett företag vars syfte var att fånga experimentlustan och innovationen i Nya Världen. Idag står Cono Sur både som producent av högkvalitativa viner och som en av ledarna vad gäller miljöarbete i vinindustrin.

År 2000 inledde Cono Sur en satsning på ekologisk odling och nu är cirka 30 % av odlingarna certifierade som ekologiska. Övriga vingårdar sköts enligt vad som kallas integrated management (sustainable management), dvs man följer i hög grad samma program som för ekologisk odling. Cono Surs Organic-serie är 100% ekologisk enligt EU-standard. Det innebär att man inte använder konstgödsel eller besprutning mot insekter, svampangrepp och andra farsoter som kan angripa odlingarna. Man använder sig bland annat av kompost, insekter som eliminerar ohyra och Cono Surs egna gåsflockar som är förstklassiga insektsbekämpare. Även biltrafik är förbjuden i vingården, här tar man sig fram med cykel! Cykeln på många vinetiketter står som symbol för miljöarbetet.

 

För mer information, vänligen kontakta; 
Li Berger, produktchef på Spring Wine & Spirits 
tel 08-736 68 87, li.berger@springwine.se 
www.springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva
Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Sankt Eriksgatan 119
113 43 Stockholm

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 45 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Piccini, Gallo, Chavin, Domaine Bousquet, Pasqua, Trapiche, LYV, Boschendal, El Coto, Frescobaldi, McPherson, Smirnoff Ice, Planteray Rum, Tamnavulin, Dalmore och Jura. På restaurang representerar de även Diageo med varumärken som Baileys, Tanqueray, Johnnie Walker mfl.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Nyhet i Systembolagets fasta sortiment – La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 201824.11.2025 13:16:35 CET | Pressmeddelande

Den 1 december lanseras La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2018 i Systembolagets fasta sortiment. Det är en elegant och nyanserad Riserva från Abruzzo – skapad med respekt för naturen och regionens vintradition, men med modern precision, och tydligt hållbarhetsfokus. La Molla är en kraftfull, ekologisk och prisvärd klassiker i modern tappning. Artikelnummer: 20177, 149 kr.

Legaris Páramos 2022 – exklusivt släpp från hög höjd i Ribera del Duero11.11.2025 13:26:26 CET | Pressmeddelande

På fredag den 14 november släpps 4 800 flaskor av Legaris Páramos 2022 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet är gjort på tinto fino (mer känd som tempranillo) från tre olika vingårdar som ligger på ovanligt hög höjd i den ansedda regionen Ribera del Duero. Resultatet är ett nyanserat och mörkfruktigt vin som passar perfekt till säsongens smakrika kötträtter. Artikelnummer: 9592501, 229 kr.

Alkoholfri nyhet till nyår – Chavin Blanc de Blancs7.11.2025 15:05:22 CET | Pressmeddelande

Lagom till jul- och nyårsfirandet lanseras alkoholfria Chavin Blanc de Blancs i Systembolagets tillfälliga sortiment. Chavin Blanc de Blancs är ett elegant mousserande vin som passar perfekt för att skåla in det nya året – eller till skaldjur och ostron. Ett vin för den som vill fira med stil, men utan alkohol. Chavin hyllas kontinuerligt av internationella vinkritiker och har belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner. Artikelnummer 190901, 99 kr.

La Renacida 2022 – exklusivt släpp från historisk spansk vingård7.11.2025 10:43:34 CET | Pressmeddelande

Fredagen den 14 november lanseras La Renacida 2022 i Systembolagets tillfälliga sortiment – endast 600 flaskor finns tillgängliga för den svenska marknaden. Vinet kommer från Bodega Finca Museum i Cigales, norr om Ribera del Duero, och görs på druvor från nästan hundra år gamla stockar planterade redan år 1928. Odlingsarbetet sker enligt hållbara principer, helt utan kemiska tillsatser. Resultatet är ett vin med rödfruktig elegans, djup och komplexitet. Artikelnummer: 95800, 249 kr.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye