Spring Wine & Spirits AB

Sofija Torebo Strindlund representerar Sverige i Cono Surs internationella matbloggstävling

Dela
I månader har Sveriges främsta matbloggare tävlat för att få chansen att representera sitt land i Cono Surs årliga matbloggtävling. Nu är det klart att Sofija Torebo Strindlund den 13 november reser till finalen i Paris för att tävla mot matbloggare från bland annat Japan och USA. Sofija tävlar där med receptet Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor och driver till vardags bloggen http://ihuvudetpa.elvaelva.se
Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva
Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva

För tredje året i rad arrangerar den chilenska vinproducenten Cono Sur Winery sin stora matbloggtävling som i år är större än någonsin. Matbloggare från USA, Japan, Chile, Irland, Kanada och Sverige har tävlat i sitt hemland genom att skapa och laga upp ett recept som ska passa till ett av vinerna  Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenere eller Cono Sur Organic Chardonnay.

Efter detta skedde en omröstning på  http://bloggercompetition.conosur.com där allmänheten fått rösta på sitt favoritrecept. De tre recept från varje land som fick flest röster kom till semifinal där den chilenska mästerkocken Christopher Carpentier lagade upp alla recept och valde ut en vinnande rätt från varje land som nu gått till final. Sverige kommer där att representeras av Sofija Torebo Strindlund som tävlar med sitt recept Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor.

Finalen går av stapeln i Paris den 13 november. Där ställs Sofija mot mat- och vinbloggare från Irland, Chile, Japan, Kanada och USA. Där ska de laga sin rätt och vinnaren utses av en jury bestående av bland annat Cono Surs VD och chefsvinmakare Adolfo Hurtado och mästerkocken Christopher Carpentier. I potten ligger en resa till Chile med besök på Cono Surs vinerier och vingårdar.

Semifinalisterna från Sverige var:

Sofija Torebo Strindlund 
Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor - http://ihuvudetpa.elvaelva.se/ (vidare till final i Paris)

Se det vinnande receptet här - http://bloggercompetition.conosur.com/index.php/recipes/detail/id/66

Karin Walker 
Lammracks med svartvinbärssås, krossad potatis med chèvre och nässlor, kålrabbisallad med körvel och rödbetschips -  http://chiliconkarin.blogg.se/

Jimmie Göransson 
Rimmad torskrygg, rödbeta, rödbetsjuice, fänkålsolja, gransirap och citron cest - www.snobiety.se

Förra året tog sig svenska Anna Demirian hela vägen till Paris tack vare sin fantastiskt goda rätt Helgrillad röding toppad med aprikossmör på krispig grönsakssallad. 

Anna driver bloggen ” Kitchen of Anna”.

 

På Systembolaget finns följande viner från Cono Sur:

  • Cono Sur Organic Chardonnay – art. Nr: 6600, pris: 89 kr
  • Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenère – art. Nr: 6586, pris:89 kr
  • Cono Sur Bicicleta Pinot Grigio – art. Nr: 2448, pris: 73 kr
  • Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer – art. Nr: 6680, pris: 79 kr
  • Cono Sur Single Vineyard Chardonnay – art. Nr: 6522, pris: 95 kr

Mer om Cono Sur 
Cons Sur grundades 1993 och är numera Chiles andra största producent ur exportperspektiv. Uppdraget från ägaren (Concha y Toro) var att skapa ett företag vars syfte var att fånga experimentlustan och innovationen i Nya Världen. Idag står Cono Sur både som producent av högkvalitativa viner och som en av ledarna vad gäller miljöarbete i vinindustrin.

År 2000 inledde Cono Sur en satsning på ekologisk odling och nu är cirka 30 % av odlingarna certifierade som ekologiska. Övriga vingårdar sköts enligt vad som kallas integrated management (sustainable management), dvs man följer i hög grad samma program som för ekologisk odling. Cono Surs Organic-serie är 100% ekologisk enligt EU-standard. Det innebär att man inte använder konstgödsel eller besprutning mot insekter, svampangrepp och andra farsoter som kan angripa odlingarna. Man använder sig bland annat av kompost, insekter som eliminerar ohyra och Cono Surs egna gåsflockar som är förstklassiga insektsbekämpare. Även biltrafik är förbjuden i vingården, här tar man sig fram med cykel! Cykeln på många vinetiketter står som symbol för miljöarbetet.

 

För mer information, vänligen kontakta; 
Li Berger, produktchef på Spring Wine & Spirits 
tel 08-736 68 87, li.berger@springwine.se 
www.springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva
Vinnarrätten Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor framtagen av Sofija Torebo Stridlund, som till vardags driver bloggen I huvudet på elvaelva
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Sankt Eriksgatan 119
113 43 Stockholm

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 45 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Piccini, Gallo, Chavin, Domaine Bousquet, Pasqua, Trapiche, LYV, Boschendal, El Coto, Frescobaldi, McPherson, Smirnoff Ice, Planteray Rum, Tamnavulin, Dalmore och Jura. På restaurang representerar de även Diageo med varumärken som Baileys, Tanqueray, Johnnie Walker mfl.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Language of Yes Grenache 2022 i tillfälligt sortiment16.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 25 april släpps 600 buteljer av Language of Yes Grenache 2022, skapad av den kultförklarade vinmakaren Randall Grahm. Randall hämtar sin inspiration från södra Frankrike och hyser en extra stor kärlek för druvorna från Rhône. I projektet Language of Yes undersöker han med minimalistisk vinifiering vad som händer när dessa druvor odlas i vingårdar längs Kaliforniens svala kust. Language of Yes Grenache visar upp druvans potential och kvalitet i ett transparent och modernt uttryck. Artikelnummer: 90123, 399 kr.

Exklusivt Grand Cru-släpp från Philipponnat9.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 24 april lanseras 90 respektive 48 buteljer av de legendariska prestigecuvéerna Philipponnat Clos des Goisses 2015 och Philipponnat Le Léon 2015 i Systembolagets tillfälliga webbsläpp. Vingården Clos des Goisses anses vara Champagnes bästa sluttning och har använts för odling sedan 1600-talet. I år får champagneentusiaster även möjlighet att stifta bekantskap med en annan vingårdschampagne från Grand Cru-vingården Le Léon – ett anrikt vingårdsläge i Aÿ, vid gränsen till Dizy, i hjärtat av Champagne. Le Léon och Clos des Goisses anses tillsammans utgöra själva själen i det exklusiva vinhuset Philipponnats terroir. Philipponnat Clos des Goisses 2015, artikelnummer: 92481, 3 239 kr, Philipponnat Le Léon 2015, artikelnummer: 92560, 2 599 kr.

Spring Wine & Spirits och Strange Estate lanserar återvunnet vin19.3.2025 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Hållbarhet och innovation är ledorden när Spring Wine & Spirits inleder ett samarbete med Strange Estate för att tillvarata och förädla överblivet vin – genom att skapa helt nya, välsmakande drycker. Under våren lanseras de första produkterna i samarbetet, där restaurangkunder får möjlighet att servera återvunnet vin i ny tappning – som läskande rosé och vit spritz på burk.

Namnbytet från Plantation Rum till Planteray Rum färdigställs under mars – rommen förblir densamma5.3.2025 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Plantation Rum inledde sin namnevolution redan i januari 2024 då nya produkter succesivt började lanseras under det nya namnet Planteray Rum. På den svenska marknaden är nu namnbytet inne i sitt slutskede och namnet Planteray Rum implementeras slutgiltigt under mars månad. Vid månadens slut kommer hela produktsortimentet, inklusive storsäljarna Grande Reserve, 20TH Anniversary XO, Experience Pack, Pineapple och Isle of Fiji, att övergå till namnet Planteray Rum. Det nya namnet ska återspegla den populära och anrika romproducentens värderingar och engagemang för kvalitet gentemot alla romälskare världen över. Ingenting annat än namnet ändras, rommen är precis samma enastående rom som tidigare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye