Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

15 organisationer delar på 8,3 miljoner för arbete som motverkar och förebygger rasism

15.6.2016 09:35 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhälles frågor har beviljat 15 organisationer bidrag för arbete mot rasism eller och intolerans.

Bidraget kan gå till projekt som har som syfte att ta fram och sprida kunskap på området, att stärka arbetet mot rasism eller att påverka attityder, normer och strukturer i samhället. Projekt som har förutsättningar att ge långsiktiga effekter prioriteras.

-Det är ett viktigt och angeläget arbete inte minst med tanke på den situation vi har i Sverige nu. Det är glädjande att det finns så många engagerade föreningar som arbetar mot rasism, säger Lena Nyberg, generaldirektör Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.  

Några av projekten som fått stöd för sitt arbete mot rasism och intolerans

Judiska församlingen beviljas bidrag på 1 118 500 kronor för att minska antisemitism och främlingsfientlighet samt öka förståelsen för människor på flykt. Projektet ska utbilda 288 lärare i Minnenas arvs skolprogram.  Lärarna ska sedan hålla programmet i minst en klass.

Muzicadelic Entertainment för Eleza beviljas bidrag och får 780 000 kronor för att motverka afrofobi i Sverige och öka afrosvenskars egenmakt och inkludering i samhället i Västerbotten. Det görs genom att stärka afrosvenskars egenmakt och organisering bland annat genomförs föreläsningar, nätverk med olika aktörer såsom kommuner, näringslivet och myndigheter.

Stiftelsen Expo beviljas ett bidrag på 480 000 kronor för att stärka lärare och utveckla verktyg för att hantera och motverka rasism och konspirationism. Projektet ska erbjuda fortbildningstillfällen och workshops under fysiska lärarträffar. De ska också utforma en handbok som kan användas som en resurs för lärare. 

Samtliga projekt som får stöd:

http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=Projektbidrag+till+verksamheter%C2%A0mot+rasism+och+intolerans+2016&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=195&=S%C3%B6k#views-exposed-form-bidrag-page-1

 

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum