Ticket

15 procent av svenskarna saknar en reskamrat - 4 skäl till att våga testa på ensamresande

Dela
Att ekonomi och omvärldshändelser påverkar svenskarnas resande 2023 är de flesta överens om. Men även andra faktorer i ens närhet påverkar resefrekvensen, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent uppger att de skulle resa mer 2023 om de hade haft någon annan att resa med, medan endast 5 procent föredrar att resa helt själva utan sällskap. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap hindrar en från att utforska världen.

-               Vissa av oss reser hellre på egen hand och ser fördelarna med att slippa kompromissa, och skapa nya bekantskaper under resans gång om man vill. Dock är denna grupp liten, endast 5 procent föredrar ensamresande. 15 procent uppger att de skulle resa mer under 2023 om det fanns någon som ville resa med dem, vilket är synd. Vi tror fler skulle uppskatta ensamresande om man bara vågar testa, Säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Nedan listas fördelar med att våga ge sig av på en resa utan resesällskap, trots att det kan kännas skrämmande och ovant på förhand.  

  1. Du väljer själv när du vill vara social eller inte

Att resa med sällskap kan vara utvecklande för relationen – eller tärande. När behovet av egentid tränger sig på är det betydligt lättare att dra sig undan om du inte delar rum med någon. När det sociala behovet ökar är folk generellt mer öppna på resande fot än på hemmaplan, och du kan skapa nya vänskaper.

  1. Du slipper kompromissa med dina resplaner

Ju färre personer i ditt resesällskap desto färre viljor. Du kan vara mer spontan och slippa tumma på hur just din perfekta semester ska se ut, efter dagsform och lust just den dagen. Ta en lång sovmorgon, ät en sen middag eller ställ in alla dagens planer - du bestämmer.

  1. Du blir mer uppmärksam på omgivningen

När du reser ensam frigörs mer tid för reflektion och att ta in din omgivning. Du kan lättare komma ner i varv, och blir inte distraherad av andras synpunkter eller viljor. Du blir även den som behöver lära dig hitta rätt väg till stranden, restauranger och hotellet vilket gör att du tar in mer detaljer av omgivningen.

  1. Du växer som människa

Om du tidigare varit nervös och orolig för att resa ensam, men tar steget att testa, kommer du växa som människa. Situationer som du behöver lösa på egen hand kan uppstå, och när du märker att det faktiskt går kommer självförtroendet att öka.

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 71 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning under varumärkena Ticket och AirnGo i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Försäljningen uppgår till ca 5,8 miljarder kronor och bolaget har ca 340 årsanställda. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Minskat intresse för träningsresor bland svenskarna7.6.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt resebyrån Tickets senaste Sifoundersökning har svenskarnas intresse för träningsresor minskat kraftigt under de senaste åren. År 2019 var det sju procent av svenskarna som ville åka på en träningsresa, men intresset har nu sjunkit till endast två procent. Undersökningen visar att de svenskarna som har en resa planerad i allt högre grad är ute efter vila och avkoppling under semestern, snarare än träning och fitnessprogram.

Dessa politiker reser helst svenskarna med30.5.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Tickets senaste Sifoundersökning visar att svenska resenärer har tydliga preferenser för vilka politiker de helst åker på resa med. Magdalena Andersson toppar listan följt av Ebba Busch och Nooshi Dadgostar, medan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson rankas som mindre eftertraktade resesällskap. Längst ner på listan kommer Johan Pehrson och Märta Stenevi. Undersökningen visar även stora geografiska preferenser i vem man helst vill åka på resa med.

Två tredjedelar av svenskarna anpassar sitt resande efter det ekonomiska läget – men bara en tiondel väljer att helt avstå utlandssemester16.5.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Resebyrån Tickets senaste Sifoundersökning visar att en tredjedel av svenskarnas resande inte alls påverkas av det osäkra ekonomiska läget. Undersökningen visar samtidigt att endast en av tio är beredda att helt avstå utlandssemester. I stället säger över hälften av de intervjuade att de kommer fortsätta resa, men att de på ett eller annat sätt anpassar sin semesterresa efter ekonomin. Bokningsstatistik visar också på svenskarnas orubbade reslust, och sommaren 2023 har ett bokningsläge som överskrider sommaren 2019 med hela 28 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum