Luleå stift, Svenska kyrkan

170 unga ledare samlas till inspirationsdagar

Dela
I helgen samlar Svenska kyrkan i Luleå stift 170 unga ledare på Strömbäcks folkhögskola, utanför Umeå. De kommer arbeta med sin roll som ledare och bland andra möta tidigare alpina världsstjärnan Anja Pärson på ämnet mod och att våga.

Den 20–22 januari är det dags för Inspirationsdagar för unga ledare, en ledarutbildning för unga personer med ledaruppgifter i Svenska kyrkans församlingar i Norrbotten och Västerbotten.

– Det är viktigt att unga ledare får mötas och delas sina erfarenheter och bli rustade i sitt uppdrag, för församlingarna i Luleå stift är de unga ledarna otroligt viktiga och betydelsefulla för arbetet med barn och unga, säger Jon Falk, stiftspedagog på Luleå stift.

En av föreläsarna är tidigare alpina skidåkaren Anja Pärson, som utifrån sina erfarenheter som en av världens främsta idrottare kommer tala på ämnet om hur man skaffar sig den mentala styrka som krävs för att hålla världsklass.

Under dagarna kommer deltagarna också möta:

  • Nicklas From, Västerås stift: Bibeln och hur du kan arbeta med den
  • Anders Sandberg, Luleå stift: Jesus som ledare
  • Christofer Sjödin, Svenska kyrkan i Umeå: Civilkurage
  • Clara Van den Bos, Act Svenska kyrkan: Act och vad de gör

Utöver föreläsningar och workshops kommer deltagarna arbeta i basgrupper för att fördjupa sig och dela personliga erfarenheter. De kommer också kunna delta i en kort retreat.

– Framförallt ser jag fram emot att äntligen få ses och mötas igen, pandemin har påverkat denna målgrupp så det känns extra roligt att vi nu kan få genomföra detta. I programmet finns det massa saker som ska bli roligt att få vara med om som att fördjupa sig i Bibeln med Nicklas From och Anja Pärson om mod känns väldigt roligt, säger Jon Falk.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 55 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum