Spendrups Bryggeri AB

Vinterns hetaste drinktips – varm Gin & Tonic

Dela
Den klassiska GT:n har aldrig varit hetare än nu. Martin Johansson, vinnaren i Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic, tipsar om vinterns hetaste drinkrecept – varm Gin & Tonic. G-Te kort och gott.

GT-glögg, GT-snus, GT-parfym och GT-julkalender – trenden är ett faktum. För dig som inte kan få nog av Gin & Tonic är detta ett måste. När utomhustemperaturen kryper ner under noll och soltimmarna blir allt färre är en rykande varm Gin & Tonic det självklara drinkvalet. Så bjud dina gäster på en uppdaterad version av drinkarnas drink.

- Fördelen med en klassisk GT är att den kan varieras i det oändliga. En varm G-Te är perfekt för kyliga vinterkvällar. G-Te är smaksatt med värmande aromatiska örter som både smakar och gör gott. Den bittersöta tonicen balanseras upp av smaksättare som honung, ingefära och citron. Drinken doftar härligt, smakar friskt och är enkel att tillreda, säger Martin Johansson, vinnare i Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017.

G-Te är en twist på den klassiska GT:n. Skillnaden är att du värmer upp tonicen innan du blandar drinken. Friska toner av citron, ingefära och stjärnanis adderar en unik upplevelse för smaklökarna. Med sin uppfriskande smak och speciella karaktär sticker G-Te garanterat ut på julminglet.

Nu är det bara att njuta av en lite godare och varmare vinter!

Recept – Schweppes G-Te

1 drink

Ingredienser:

Schweppes Tonic
4 cl gin
4 skivor ingefära
Juice från ½ citron
1 tsk honung
1 citronskiva
2–3 stjärnanis

Så här gör du:
Värm Schweppes Tonic till ångande temperatur tillsammans med 4 skivor ingefära, pressad juice från en halv citron, 1 tsk honung samt 2–3 stjärnanis. Häll upp i glas och tillsätt 4 cl gin (eller hoppa över för en alkoholfri drink). Garnera med en citronskiva. Klart!

För mer information, högupplösta bilder och produktprov, vänligen kontakta:

Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups Bryggeri
070-895 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups.se

Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling
073-553 72 82, emma.l@kellyandpling.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Sankt Eriksgatan 121
11343 Stockholm

08-672 77 00http://spendrups.se

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande

Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.

Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye