Svenska Curlingförbundet

19:00 | Canadian Open med final Team Edin mot Team Bottcher, Kanada där Edin jagar karriärens femte Grand Slam titel.

Dela
Skip Niklas Edin är tillbaka efter sin knäoperation och laget har gått obesegrade genom säsongens fjärde Grand Slam. I finalen som startar 19:00, svensk tid väntar kanadensiska Team Bottcher för Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.

Efter att ha genomgått operation och återhämtat sig är det ingen överdrift att säga att Niklas är tillbaka. Den regerande olympiska mästaren och världsmästaren kanske inte känner sig 100 procent, men han spelar nära det och noterades för en statistik på hela 91% i semifinalen mot Team Gushue, Kanada.

– Mentalt är det riktigt, riktigt skönt att jag kände att jag kunde spela den här tävlingen. Jag trodde aldrig att jag skulle vara tillbaka nära 100 procent. Det kändes som att jag skulle försöka och annars skulle laget spela på med tre spelare. Så det här är en enorm bonus att jag kan spela nära det jag gör normalt, säger Niklas Edin till tävlingens hemsida.

Finalen kan följa via livestreaming på betaltjänsten https://gsoc.yaretv.com/

Liveresultat och statistik https://thegrandslamofcurling.com/events/co-op-canadian-open/scores/#!/competitions/8106

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum