Sida

Stockholm Internet Forum 17-18 maj 2017

Dela
Internet är ett grundläggande verktyg för global utveckling och för att fritt kunna dela tankar och idéer. Men skillnaden i tillgång till ett öppet och säkert Internet är fortfarande stor mellan män och kvinnor, fattiga och rika och mellan olika länder och regioner. Vem är det som har tillgång till nätet, och vem använder sig av det? Vem har det inte? Vem vågar dela sina idéer på Internet, och vilket är priset man betalar?

Det är några av de frågor som tas upp under årets upplaga av Stockholm Internet Forum - SIF17. Årets tema är ”Access and Power” – tillgång till billig och säker uppkoppling spelar en avgörande roll i att ge makt åt de som annars inte kan göra sin röst hörd.

När: 17-18 maj 2017
Tid: 17 maj kl. 09.00-18.45 och 18 maj kl. 09.00-15.00

Var: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm

Stockholm Internet Forum är en unik arena där människor som lever i repressiva stater och arbetar under svåra förhållanden får möjlighet att träffa andra i samma situation. Här kan de fritt diskutera hur tillgänglighet och säkerhet på nätet kan främjas och hur de återstående fyra miljarderna världsmedborgare ska få tillgång till Internet.

Deltar gör beslutsfattare, representanter från det civila samhället, företag, akademiker, journalister och den tekniska communityn. Hit kommer specialister inom till exempel personlig integritet i smarta städer, digital identitet, näthat och kränkningar. Till SIF kommer deltagare från 90 länder, hälften av dem från låg-och medelinkomstländer som till exempel Zimbabwe, Marocko, Mexiko och Vietnam.

Utrikesminister Margot Wallström och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke deltar, och bland intressanta SIF-deltagare kan nämnas:

Nighat Dad, som utbildat tusentals tjejer i Pakistan i hur man skyddar sig mot trakasserier online.

Jac sm Kee, mottagare av Stieg Larsson-priset 2016 för ”banbrytande arbete för feministisk digital mobilisering och mot övergrepp på nätet”.

Frank La Rue, Unescos biträdande generaldirektör och tidigare FN:s särskilde rapportör för yttrandefrihet .

Nadia Al-Sakkaf, Jemens tidigare informationsminister som tog till Twitter när regeringsbyggnader attackerades av Houthirebeller mitt under ett inbördeskrig.

Stockholm Internet Forum 2017 arrangeras av Sida med vikarierande generaldirektör Lennart Båge som värd. Alla paneldiskussioner sänds live på stockholminternetforum.se och den som inte kan vara med har ändå möjlighet att på Twitter ställa frågor till panelerna genom att använda hashtaggen #SIF17.

Länk till den fullständiga deltagarlistan:http://www.stockholminternetforum.se/participants-sif17/

Programmet finns att läsa på hemsidan: http://www.stockholminternetforum.se/agenda/

Bifogat finns en lista på ett antal intressanta deltagare med bild och kort biografi.

 

Hela arrangemanget är öppet för media och ackreditering sker via mail till Sidas presstjänst press@sida.se senast den 16 maj.

För mer information om intressanta deltagare eller bokning av intervjuer; kontakta pressekreterare Fredrik Sperling på 08-698 53 27 eller mejl: fredrik.sperling@sida.se

Sida är Sveriges biståndsmyndighet och arbetar för att människor som lever i fattigdom själva ska kunna förbättra sina levnadsvillkor.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Sida
Sida
Rissneleden 110
174 57 Sundbyberg

08-698 50 00https://www.sida.se

För mer information kontakta Sidas presstjänst på:

08–698 55 55, press@sida.se eller https://www.sida.se/press

Sida är Sveriges biståndsmyndighet. Vi arbetar för att minska fattigdom och förtryck i världen.
I samarbete med organisationer, myndigheter och företag investerar vi i en hållbar utveckling för alla människor.

Följ Sida

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sida

3,9 miljarder kronor till världens värsta humanitära kriser15.4.2025 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

305 miljoner människor är idag i behov av humanitärt stöd, en ökning med 81 procent sedan 2020 då 168 miljoner människor var i behov av humanitärt stöd. Samtidigt är humanitär verksamhet runtom i världen kraftigt försvagad av stora och plötsliga nedskärningar i biståndet. I genomsnitt är FN:s begäran om stöd finansierat till endast sju procent. Sverige genom Sida fördelar nu 3,9 miljarder kronor till partnerorganisationer för arbete i 30 humanitära kriser. Mest stöd går till kriser i DR Kongo, Sudan, Palestina, Etiopien, Afghanistan.

Sverige stöttar klimatinsatser i Asien och Oceanien med ny miljardgaranti27.2.2025 07:11:07 CET | Pressmeddelande

Sverige visar på fortsatt ledarskap för att motverka klimatförändringarna genom att ställa ut en garanti på 200 miljoner US dollar till Asiatiska utvecklingsbanken (AsDB). Garantin möjliggör för AsDB att låna ut upp till 900 miljoner US dollar till länder i Asien och Oceanien. Finansieringen ska gå till hållbara investeringar som minskar klimatpåverkan och främjar fattigdomsbekämpning i de mest utsatta områdena. Garantin innebär att Sida delar risk med AsDB när banken lånar ut pengar till klimatfinansiering.

Allt fler anser att biståndet bör öka18.12.2024 05:40:00 CET | Pressmeddelande

Stödet för det svenska biståndet är starkt och stabilt, och biståndsviljan fortsätter öka. Det visar den årliga opinionsmätningen om svenskarna inställning till bistånd, som görs på uppdrag av Sida. Där framgår det att allt fler, 19 procent av de som svarat, anser att biståndsanslaget bör höjas, vilket är den högsta siffran på 23 år. Samtidigt anser 30 procent att biståndet bör minska eller tas bort helt, vilket är en nedgång från förra årets 32 procent. En klar majoritet, 75 procent, anser att det är viktigt att Sverige bidrar till utvecklingen i fattiga länder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye