Örnsköldsviks Kommun

Mikael Lindnord får Örnsköldsviks hedersstipendium

Dela
Multisportaren Mikael Lindnord har tilldelats Örnsköldsviks kommuns hedersstipendium 2017. Mikael har genom att framgångsrikt utöva sin sport och även arrangera ett flertal stora evenemang på hemmaplan bidragit till att sätta Örnsköldsvik på kartan.

I samband med kultur- och fritidsnämndens sammanträde 25 januari fick multisportaren Mikael Lindnord ta emot Örnsköldsviks kommuns Hedersstipendium 2017 i form av ”Stadens nyckel”, diplom och blommor. Kommunens Hedersstipendium tilldelas en person som har gjort välförtjänta insatser för Örnsköldsvik och som är verksam, bosatt eller född i kommunen. Stipendiet ska premiera en välförtjänt person, som är en ambassadör för Örnsköldsvik och vars insatser gagnat Örnsköldsviks kommun inom kultur- och fritidssektorn.

Mikael får ta emot stipendiet med motiveringen: ”En mycket god ambassadör för Örnsköldsvik. Mikael har under flera år, i samband med utövande av sin idrott internationellt samt som arrangör av ett flertal internationella och nationella evenemang i kommunen, gjort Örnsköldsvik till ett känt namn runt om i världen. Historien om hans kamp med att få hem vildhunden Arthur från Sydamerika har blivit en världsnyhet och har ytterligare satt Örnsköldsvik på kartan."

Kontakter

Anna Sundberg, ordförande kultur- och fritidsnämnden, 070-282 86 02

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks Kommun



Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 55 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye