Svenska Bandyförbundet

29 spelare uttagna till P19-landslagets observationstrupp

Dela

Förbundskapten Jesper Larsson och assisterande förbundskapten Joakim Björkman har tagit ut en 29-mannatrupp. Truppen är ett första steg mot kommande mästerskap.

Foto: Daniel Karlsson
Foto: Daniel Karlsson

– Det är oerhört stimulerande att jobba med denna proffsiga åldersgrupp och jag och de andra i ledarteamet vill berömma det arbete som sker ute bland klubbarna. Stort tack till alla tränare för att vi får låna era spelare till landslagsverksamheten, säger förbundskapten Jesper Larsson.

– VM i Katrineholm var en rolig och bra turnering för vårt P19-landslag och nu ser vi fram emot en ny säsong där ett nytt landslag ska växa fram. I truppen vi tagit ut finns spelare från både Elitserien och Allsvenskan. Att allsvenskan är en plantskola bekräftas av att nästan en tredjedel av truppen kommer från allsvenska lag, säger Jesper Larsson.

Fler kan få chansen

– När Joakim Björkman och jag nu släppt vår nästa juniorlandslagstrupp vill vi betona att det är en uttagning som skett i april månad, endast tre veckor efter att P19-VM spelades. Vi tar gärna emot information om spelare som inte finns med i denna trupp, som man kan tycka borde få fler chanser att få visa upp sig för mig och Joakim. Då kan man maila till landslag.p19@svenskbandy.se, avslutar Jesper Larsson.

Truppen

Namn Klubb Position
Malte Kjellberg Sandvikens AIK Målvakt
Rasmus Karlsson IFK Motala Målvakt
Arvid Torstensson Villa Lidköping BK Målvakt
Malte Ekenstjärna Nässjö IF Försvar
Gustav Danielsson Katrineholm Bandy Försvar
Johan Törnberg Edsbyns IF Försvar
Wille Larsson Sandvikens AIK Försvar
Elias Davidsson Edsbyns IF Försvar
Kalle Eriksson Ljusdal BK Försvar
Gustav Karlsson Edsbyns IF Halv
Lukas Forsström Vänersborg Halv
     
Tage Wallmar Villa Lidköping BK Mittfält
Gustaf Doktare Katrineholm Bandy Mittfält
Edvin Altberg Edsbyns IF Mittfält
Eric Hagberg Sandvikens AIK Mittfält
Linus Westh Bollnäs Gif Mittfält
Arvid Rönnlund Edsbyns IF Mittfält
Vladimir Infalin Åby/Tjureda IF Mittfält
Rasmus Gustafsson Ljusdal BK Mittfält
Amadeus Karlgren Villa Lidköping BK Mittfält
Ludvig Westerling Katrineholm Bandy Mittfält
Marcus Böhlmark IK Tellus Mittfält/Forward
August Ljung Vetlanda BK Forward
Elliot Hellström Falu BS Forward
Colin Dahlberg IK Sirius Forward
Marius Åström Edsbyns IF Forward
Gustav Nygren Villa Lidköping BK Forward
Oskar Alfredsson Västerås SK Forward
Albin Bysell Broberg Bandy Forward

Kontakter

Bilder

Foto: Daniel Karlsson
Foto: Daniel Karlsson
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Valberedningen presenterar förslag till styrelsen - Hon kan bli Svenska Bandyförbundets nya ordförande19.5.2022 14:12:57 CEST | Pressmeddelande

Fem nya ledamöter föreslås till Svenska Bandyförbundets styrelse var av Gisela Stockhaus, Västerås, föreslås bli första kvinnliga ordföranden. Gisela Stockhaus, mångårig ordförande i Västerås SK Bandy, föreslås av valberedningen att väljas till ny ordförande när Svenska Bandyförbundet har sitt förbundsmöte den 11 juni. Till den nio personer starka förbundsstyrelsen föreslås ytterligare fyra nya ledamöter.

Efter VM-guldet - Damlandslagets observationstrupp är uttagen18.5.2022 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I slutet av mars vann Sverige det elfte världsmästerskapet i bandy för damer. Ett fantastiskt VM i Växjö och Åby/Tjureda IF med bra svenskt spel, allt igenom professionellt genomfört arrangemang med fin is och dessutom med en egen VM-låt och parad genom Växjö city. Nu har förbundskapten Olle Wiberg tillsammans med assisterande förbundskapten Hanna Dahlström tagit ut 24 spelare inför nästa säsong för vilken planeringen är i full gång.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum