Riksteatern

30 oktober: Nokia, ett nyskrivet drama om världsföretaget sänds live från Finland

Dela
De flesta har någon gång hållit i en Nokiaprodukt och många har följt företagets upp- och nedgång på börsen genom otaliga löpsedlar. Men bakom rubrikerna finns en fascinerande företagsvärld, modiga visionärer och mycket att lära av. Nu ger Riksteatern publiken på 12 orter runtom i landet en unik möjlighet att ta del av denna spännande historia, genom en livesändning av Nokia från Åbo Stadsteatern.
Fotograf: Otto-Ville Väätäinen
Fotograf: Otto-Ville Väätäinen

[image]

Nokia har påverkat hela det finska folket och landets företagskultur, antingen direkt eller indirekt.

- Historien om Nokia är också en berättelse om det finska folket. Nokias framgångar har förmodligen förändrat Finland mer än något annat sedan urbaniseringen på 1950-talet. Fokus i pjäsen ligger i ledarna och de svåra beslut de var tvungna att fatta på vägen, säger Mikko Kouki, regissör för Nokia.

För föreställningsbilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.se

Manus/Teksti: Sami Keski-Vähälä Regi/Ohjaus: Mikko Kouki

Medverkande

Linda Hämäläinen Stefan Karlsson Mika Kujala Taneli Mäkelä Kimmo Rasila Carl-Kristian Rundman Kirsi Tarvainen Markus Ilkka Uolevi

Riksteatern i samarbete med Folkets Hus och Parker och Åbo Stadsteater. Spelas på finska och textas till svenska.

Orter som sänder Nokia- live på bio den 30 oktober, kl 18: Botkyrka Gislaved Norrköping Skövde Södertälje Trosa Västerås

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Otto-Ville Väätäinen
Fotograf: Otto-Ville Väätäinen
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum