Riksteatern

30 oktober: Nokia, ett nyskrivet drama om världsföretaget sänds live från Finland

Dela

De flesta har någon gång hållit i en Nokiaprodukt och många har följt företagets upp- och nedgång på börsen genom otaliga löpsedlar. Men bakom rubrikerna finns en fascinerande företagsvärld, modiga visionärer och mycket att lära av. Nu ger Riksteatern publiken på 12 orter runtom i landet en unik möjlighet att ta del av denna spännande historia, genom en livesändning av Nokia från Åbo Stadsteatern.

Fotograf: Otto-Ville Väätäinen
Fotograf: Otto-Ville Väätäinen

[image]

Nokia har påverkat hela det finska folket och landets företagskultur, antingen direkt eller indirekt.

- Historien om Nokia är också en berättelse om det finska folket. Nokias framgångar har förmodligen förändrat Finland mer än något annat sedan urbaniseringen på 1950-talet. Fokus i pjäsen ligger i ledarna och de svåra beslut de var tvungna att fatta på vägen, säger Mikko Kouki, regissör för Nokia.

För föreställningsbilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.se

Manus/Teksti: Sami Keski-Vähälä Regi/Ohjaus: Mikko Kouki

Medverkande

Linda Hämäläinen Stefan Karlsson Mika Kujala Taneli Mäkelä Kimmo Rasila Carl-Kristian Rundman Kirsi Tarvainen Markus Ilkka Uolevi

Riksteatern i samarbete med Folkets Hus och Parker och Åbo Stadsteater. Spelas på finska och textas till svenska.

Orter som sänder Nokia- live på bio den 30 oktober, kl 18: Botkyrka Gislaved Norrköping Skövde Södertälje Trosa Västerås

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Otto-Ville Väätäinen
Fotograf: Otto-Ville Väätäinen
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum