Upplands Väsby kommun

30 ungdomar gör sommaren för Väsbys äldre

Dela

30 ungdomar ska göra sommaren till ett roligt minne för Väsbys äldre. Efter två år med pandemi och restriktioner återupptas sommarjobben inom äldreomsorgen.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Under pandemin var det uppehåll för sommarjobbarna inom äldreomsorgen. Men nu är ungdomarna på väg tillbaka. I sommar jobbar 30 ungdomar med alltifrån sociala aktiviteter till att hjälpa till med de vardagliga sysslorna på kommunens äldreboenden.

– Vi är jätteglada över att vi kunde ordna alla dessa arbetsplatser. Ungdomarna betyder jättemycket för våra äldre och det är också ett efterfrågat sommarjobb bland ungdomar, säger socialnämndens ordförande Maria Fälth (KD).

Totalt är det 300 ungdomar som fått jobb genom Upplands Väsby kommun. Jobben kommer att utföras i både kommunal verksamhet och bland föreningar och företag i Väsby.

Sommarjobbarna inom äldreomsorgen har varit mycket uppskattade. Det har också varit ett vanligt önskemål från ungdomar att få jobba inom äldreomsorgen, bland annat hos de ungdomar som läser vårdprogram på gymnasiet.

– Att yngre dyker upp och läser tidningen, går promenader och diskuterar världsproblem är något som uppskattas av många äldre. Vi vet också sedan tidigare att många ungdomar uppskattar mötet med äldre och att ta del av deras livserfarenheter, säger kommunens ungdomscoach Mohamed Sadik som ansvarar för sommarjobben.

Sommarjobben riktar sig i år till tjejer och killar födda 2004-2005.

Kontakter

Mohamed SadikUngdomscoach med ansvar för feriejobben

Tel:08-590 974 05

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum