Bookmark Förlag

Markus Lutteman spänner bågen med Floden

Dela
Den 15 januari utkommer Markus Luttemans existentiella spänningsroman Floden på Bookmark förlag.

Romanen är Markus Luttemans mest ambitiösa skönlitterära satsning hittills. Han har tidigare gjort sig ett namn som författare till uppskattade och hyllade böcker som El ChocoDet du inte såg (Patrik Sjöbergs biografi), och flera delar i Herkulesserien tillsammans med Mons Kallentoft.

"För första gången visste jag inte vart jag var på väg när jag satte mig vid datorn för att skriva. Jag hade bara en startscen i huvudet, resten var okänd terräng till och med för mig. Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd med vart resan tog mig", säger Markus Lutteman.

Om Floden:

Fyra personer färdas tillsammans längs en mörk flod. De känner inte varandra, vet inte var de befinner sig eller vart de är på väg.

Men när hemligheterna börjar röjas och de äntligen förstår var de hamnat inser de att det kan vara för sent att ta sig därifrån.

Floden är en skrämmande och suggestiv berättelse om rädslan att inte kunna undgå sitt öde. Det är en roman om oläkta sår och om sökandet efter svar både i och utanför oss själva. Med starka spänningselement och kopplingar till litteraturens klassiker ställer Markus Lutteman frågor som får oss att fundera på allt från föräldraskap och socialt arv till vad som händer efter döden.

Markus Lutteman är 45 år och bor i Örebro med fru och två döttrar. Han har jobbat som journalist för bland andra Nerikes Allehanda, Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Peter Hammarbäck
Kult PR
peter.hammarback@kultpr.se 
070-999 1217

För mer information om boken, vänligen kontakta:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
louise.eriksson@bookmarkforlag.se 
072-911 8337 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum