Stockholms stad

Prisade poeter till årets Poesimässa

Dela
Fler än 40 hyllade poeter från Mexiko, Österrike, Georgien, Island, Danmark och Sverige gästar Stadsbiblioteket den 22-23 mars när Poesimässan anordnas för sjätte året i rad.
Foto: Peter Nyberg
Foto: Peter Nyberg

Med det årliga arrangemanget möjliggör biblioteket att allt fler stockholmare kan upptäcka tjusningen med poesi. 

- Poesin är så öppen för tolkning och känslor. Poesi behöver man inte förstå, man kan bara läsa eller lyssna och känna efter hur man själv reagerar, vad man gillar och inte, och varför man känner som man gör. Men vill man tolka och hitta mönster så finns det alla möjligheter också till det, säger Alice Thorburn, bibliotekarie och producent vid Stadsbiblioteket. 

Årets poesimässa smygstartar, precis som vanligt, på världspoesidagen den 21 mars med en visning av poesidokumentären ”Ventlinge i världen - ett personporträtt av poeten Anna Rydstedt". Därefter följer ett scensamtal om Anna Rydstedts liv och diktning med poeten och förläggaren Jonas Ellerström, filmens regissör Ylva Magnusson och forskaren Sofia Lodén.

Fredag 22 mars öppnar årets Poesimässa, den sjätte i ordningen, med fler utställare än någonsin tidigare. Under två dagar fylls rotundan med nyutkommen lyrik från närmare 40 förlag runtom i Sverige och på scenen samlas flera av de mest uppmärksammade poeterna just nu i läsningar och samtal. Hanna Hallgren (Sverige), Johan Jönson (Sverige), Maria Seisenbacher (Österrike), Gloria Gervitz (Mexiko), Håkan Sandell (Sverige), Iman Mohammed (Sverige), Linda Vilhjálmsdóttir (Island), Paata Shamugia (Georgien), Burcu Sahin (Sverige)ochTheresa Salomonsen (Danmark) är bara några av de över 40 medverkande poeterna som läser under fredag och lördag 22-23 mars.

På söndag 24 mars tar barnen över rotundan när Lena Sjöbergs omtyckta poesibok ”Under ett rabarberblad” tolkas med sånger om hönor, humlor och skator som bråkar. En humoristisk och tankeväckande musikföreställning av Anja Bigrell och Marcus Holmberg.

 

Datum och tid

21 mars kl. 18-19

22 mars kl. 15-19

23 mars kl. 11-17

24 mars kl. 14-15

Nyckelord

Kontakter

Kulturförvaltningen, Stockholms stadsbibliotekErika Wallin, presskontakt

40 folkbibliotek, Internationella biblioteket och bibliotekstjänster på drygt 50 platser. biblioteket.stockholm.se

Tel:08 508 311 84erika.wallin@stockholm.se

Bilder

Foto: Peter Nyberg
Foto: Peter Nyberg
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum