Ving AB

Utökad satsning på vegetarisk à la carte-meny hos Ving

Dela
På Vings familjehotell O.B.C By Sunwing fördubblades beställningarna av vegetariska rätter från sommaren 2017 till sommaren 2018 när en vegetarisk à la carte-meny infördes på menyn. I sommar rullas menyn ut på företagets alla Sunwing Family Resorts runt Medelhavet.
Steak minute
på rotselleri. Fotograf Pelle Lundberg
Steak minute på rotselleri. Fotograf Pelle Lundberg

Vegetariskt är hetare än någonsin. Det som förr brukade stanna vid ett pliktskyldigt ”vegetariskt alternativ” på menyn, handlar idag om att höja standarden till samma nivå som kött och fisk.

Restauranger och hotell anpassar sig snabbt till dagens krav från gäster. I restaurangköken har man blivit allt bättre på att skapa kreativa rätter av grönsaker, varav många kan imiteras med proteinbaserad mat på spännande sätt.

- På Vings egna koncepthotell har vegetariska alternativ alltid funnits på menyn, både på våra bufféer och på à la carte-menyerna. När vi lanserade en helt vegetarisk à la cartemeny på våra O.B.C-hotell i fjol blev den genast en succé och vi ser nu fram emot att kunna erbjuda denna till alla våra Sunwing-gäster runt Medelhavet, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef på Ving.  

Fyra av tio äter mer vegetariskt

När Ving nyligen ställde frågor om matvanor på semestern i sin resepanel svarade 38 % att de äter mer vegetariskt idag jämfört med för fem år sedan. 30 % av respondenterna att de minskat sin konsumtion av kött de senaste fem åren. Många har också börjat äta mer fisk, 45 %. Att äta hälsosamt är också viktigt, 6 av 10 (61%) svarade att de letar efter hälsosamma alternativ på hotellets menyer.*

Tio rätter

Den vegetariska menyn består av tio rätter med inspiration från olika delar av världen och införs i à la carte-restaurangen på familjehotellen Sunwing Family Resorts på Cypern, Kreta, Mallorca, Rhodos och i Turkiet. På menyn finns bland annat rotselleri tillredd som en steak minute serverad med en bearnaisesås och pommes frites. Andra rätter är lök- och spetskålspakoras i taco, vietnamesiska kokospannkakor samt chèvrefyllda risbiffar med morotspuré. Så långt det går ska lokala råvaror från resmålen användas men rätterna kan skilja sig åt utifrån tillgång till dessa.


För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe, telefon 0709 513124, fredrik.henriksson@thomascook.se

Om Resepanelen
*Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 10 392 personer. Undersökningen genomfördes i februari 2019. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Kontakter

Fredrik HenrikssonKommunikationschef Thomas Cook Northern Europe/Ving

Tel:08-55513124

Bilder

Steak minute
på rotselleri. Fotograf Pelle Lundberg
Steak minute på rotselleri. Fotograf Pelle Lundberg
Ladda ned bild
Lök- & spetskålspakoras i taco. Fotograf Pelle Lundberg
Lök- & spetskålspakoras i taco. Fotograf Pelle Lundberg
Ladda ned bild
Vietnamesisk kokospannkaka. Fotograf Pelle Lundberg
Vietnamesisk kokospannkaka. Fotograf Pelle Lundberg
Ladda ned bild
Vietnamesisk macka, fylld med falafel och halloumikrisp. Fotograf Pelle Lundberg
Vietnamesisk macka, fylld med falafel och halloumikrisp. Fotograf Pelle Lundberg
Ladda ned bild

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), som med en marknadsandel på 31 procent är Nordens ledande semesterföretag. Ving etablerades 1956 och har lång erfarenhet av att erbjuda svenska semesterfirare såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I NLTG ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving utökar chartern från Luleå med attraktiva sommaravgångar till Rhodos9.12.2025 10:07:58 CET | Pressmeddelande

Mitt under högsäsongen kan norrbottningarna glädjas åt ytterligare en charterdestination från Luleå Airport när Ving lanserar Rhodos som en nyhet. Första flyget lyfter den 24 juni och därefter erbjuds avgångar fram till och med den 19 augusti. För resenärer i Norrbotten innebär satsningen smidiga resor till en av Medelhavets mest uppskattade öar – utan mellanlandning. Satsningen kompletterar sommarens övriga destinationer; Mallorca, Cypern och Kreta.

Reseboom under Black Week2.12.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är inte bara inredning, kläder och elektronik som skapar köplust bland svenskarna under Black Week. I år passade extra många på att unna sig en resa till varmare breddgrader, där sommarresorna var extra hett villebråd. Under Black Week såg Sveriges största resebolag Ving en ökning med hela 40 procent på sålda sommarresor jämfört med samma tid i fjol. Black Week följer därmed det starka bokningsmönster som resebolaget sett under hela hösten.

Ving utökar charterprogrammet från Kalmar– Cypern ny destination26.11.2025 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Trycket på resebokningarna bland smålänningarna är stort just nu. Vinterns avgångar med Ving till Gran Canaria från Kalmar Airport är redan bokade till 75 procent. Likaså är det många som redan nu försäkrar sig om en sommarresa. Vings senaste statistik visar att antalet inbokade resenärer till sommaren har ökat med hela 54 procent jämfört med samma tid förra året. Nu utökar därför charterarrangören utbudet med fyra avgångar till en helt ny destination – Cypern.

Mer än varannan svensk tar med arbetet på semestern23.10.2025 10:07:29 CEST | Pressmeddelande

Nästa vecka stundar en av årets mest eftertraktade semesterveckor, höstlovet, och med det inleds också vintersäsongen då många svenskar lämnar mörker och kyla och reser till varmare breddgrader för avkopplande semester. Men inställningen till arbete på semestern har förändrats och det är långt ifrån alla som zoomar ut helt från arbetet. Mer än varannan svensk kombinerar semester med distansarbete, så kallad ”workation”. Det visar en nyligen genomförd YouGov-undersökning på uppdrag av Sveriges största researrangör Ving*.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye