Sigtuna kommun

Sveriges största vattenland planeras i Sigtuna kommun

Dela
Fler än 30 olika attraktioner med möjlighet till såväl lekfulla utmaningar som avkoppling och plats för omkring 2000 personer åt gången. Så ser visionen ut för det vattenland som planeras i Rosersberg i Sigtuna kommun.
Vi Invest AB:s visionsbild över hur det planerade vattenlandet i Rosersberg skulle kunna se ut.
Vi Invest AB:s visionsbild över hur det planerade vattenlandet i Rosersberg skulle kunna se ut.

Det är koncernen Vi Invest som under flera år haft som vision att etablera ett av Sveriges största vattenland, kombinerat med ett hotell, i Stockholmsregionen.
Nu har de valt ut platsen för detta - Rosersberg i Sigtuna kommun.
Den 9 september bestämmer kommunstyrelsen om visionen kan bli verklighet.
- Det tänkta vattenlandet kommer att tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer innebära både arbetstillfällen och inkomster för kommunen. Dessutom stärker detta vårt varumärke ytterligare. Det är otroligt roligt att det hamnar i just vår kommun och kommunledningen ser mycket positivt på projektet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vattenlandet, som kommer att vara en inomhusanläggning, ska bland annat erbjuda flera olika typer av vattenrutschbanor, vattenlek, bastu, massage och relaxavdelning.
Det aktuella området i Rosersberg ligger längs E4:an knappa tio minuter söder om Arlanda.
I anslutning till vattenlandet planerar Vi Invest även för ett fullservicehotell med över 200 rum, kontor, konferens, festvåning, gym samt takterrass.

Andreas Thoor, planchef på Sigtuna kommun, säger:
- Sigtuna kommun har redan gett Vi Invest ett positivt förhandsbesked för hotellet, som kommer att ligga inom ett redan detaljplanerat område. Vattenlandet däremot ligger inte inom den detaljplanen. Därför har vi tittat på förutsättningarna och undersökt projektets lämplighet. Bedömningen är att det vore positivt för kommunen att möjliggöra för vattenlandet och göra en detaljplan även för det. 

Inom området för vattenlandet föreslås även en parkanläggning med möjlighet till bland annat solbad samt en vall med planteringar som ska fungera som bullerskydd.
- Vi är mycket glada och stolta över förtroendet som Sigtuna Kommun påvisar för detta projekt. Med det strategiska läget och konceptet är vi starkt övertygade om att vattenlandet kommer att gynna hela Storstockholm, som länge efterfrågat detta, liksom andra närliggande städer, säger Martin Hosseini, VD, Vi Invest AB och tillägger:
- Vi har upprättat en mycket ambitiös tidsplan och vår målsättning är att kunna inviga anläggningen redan under 2022. Det bygger dock på att planarbetet inte drar ut på tiden.

Vattenland och hotell kommer att byggas och drivas helt i privat regi av Vi Invest AB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vi Invest AB:s visionsbild över hur det planerade vattenlandet i Rosersberg skulle kunna se ut.
Vi Invest AB:s visionsbild över hur det planerade vattenlandet i Rosersberg skulle kunna se ut.
Ladda ned bild

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 48 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye