Uppsala kommun

Ombyggnad påbörjas av trafikplats Fullerö och väg 290

Dela
Kommunstyrelsen har godkänt ett medfinansieringsavtal mellan Trafikverket och Uppsala kommun. Avtalet innebär att en vägplan för trafikplats Fullerö ska tas fram och att en gångpassage på väg 290 ska byggas. Åtgärderna ska öka säkerheten vid trafikplatsen.

Södra Storvreta ska utvecklas till ett område med en attraktiv boendemiljö med närhet till kollektivtrafik, grönområden och god tillgång till förskolor och grundskola. Fram till 2040 beräknas det byggas cirka 2 000 nya bostäder samt service, skolor och arbetsplatser i området. Genom avtalet säkras möjligheten till den långsiktiga utveckling av Storvreta som kommunen nu satsar stort på.

- Väg 290 är en hårt trafikerad väg och situationen vid Fullerö är idag ohållbar. Nu säkerställer vi att de boende säkert ska kunna korsa vägen för att resa kollektivt, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

De åtgärder som görs på grund av bristande kapacitet i den nuvarande trafikplatsen bekostas av Trafikverket. Uppsala kommun bekostar åtgärder som behövs för att klara trafikförsörjningen till redan genomförda och framtida exploateringar i området.

Trafikverket har redovisat följande tidplan för sitt arbete med trafikplatsen:

- Arbetet med vägplan för trafikplats Fullerö beräknas påbörjas under december 2019 och bedöms kunna genomföras på två till tre år.

- Arbetet med byggande av projektering och byggande av gångpassage på väg 290 beräknas kunna påbörjas under 2020 och har en uppskattad genomförandetid på cirka ett år. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya utställningar, konserter och andra kulturupplevelser6.12.2023 12:19:11 CET | Pressmeddelande

Den ukrainska konstnären Zhanna Kadyrova ställer ut i Sverige för första gången. Med utställningen Border Memory behandlar hon det ukrainska folkets verklighet under Rysslands angrepp. Anna Odell tar oss med på en resa i den slutna psykiatrins värld och Karl Jonas Winqvist tar Art Night-konserterna till nya oanade höjder. Dessutom skalar de populära mästarklasserna upp. Det är några av guldkornen på Uppsala konstmuseum i vår.

Glädjande att Gottsunda flyttas ned från särskilt utsatt område till riskområde1.12.2023 08:17:26 CET | Pressmeddelande

Polisen har idag offentliggjort sin lista över de områden i Sverige de bedömer vara särskilt utsatta områden. Dessa delas in i utsatta områden, riskområden och särskilt utsatta områden. Uppsala har sedan tidigare ett sådant särskilt utsatt område, Gottsunda-Valsätra. Enligt polisens nya bedömningar ligger området fortsatt kvar på listan men bedöms inte längre vara särskilt utsatt utan anses vara ett riskområde, en lägre grad av utsatthet enligt polisens kriterier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum