Uppsala Vatten och Avfall AB

Nu får flyttkartonger ett längre liv

Dela
Från och med december börjar Uppsala Vatten att samla in flyttkartonger för återanvändning på återvinningscentralerna.

Tidigare har insamlade flyttkartonger sorterats som wellpapp och materialåtervunnits. Nu kommer hela flyttkartongerna istället att samlas in och återanvändas.

­ ­– Varje dag är det 3 600 personer som flyttar i Sverige, och Uppsala är en av de kommuner i Sverige som växer snabbast, så det är många flyttkartonger i omlopp här. Därför känns det bra att bidra till att de återanvänds istället för att ta av jordens resurser för att producera nya hela tiden , säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Arbetet med återanvändningen av flyttkartonger är ett samarbete med företaget Rebox. Uppsala Vatten kommer att sälja de insamlade flyttkartongerna till Rebox för samma pris som vi tidigare fått när vi skickar flyttkartongerna som wellpapp till återvinning. Rebox erbjuder återanvända flyttkartonger till företag och privatpersoner, på så sätt maximerar vi flyttkartongernas livslängd.

För var 50:e flyttkartong som samlas in på återvinningscentralerna i Uppsala planterar Rebox ett träd i Vi-skogen.

Kontakter

Om

Uppsala Vatten och Avfall AB
Uppsala Vatten och Avfall AB
Box 1444
751 44 Uppsala

https://www.uppsalavatten.se/

Rent vatten, smarta kretslopp - för hållbart liv i ett växande Uppsala

Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta kretslopp i ett växande Uppsala.

Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vi är en del av Uppsala kommun och en av de ledande aktörerna i branschen.

Följ Uppsala Vatten och Avfall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Vatten och Avfall AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum