Uppsala kommun

Uppsala kommun öppnar entreprenörslabb i Gottsunda centrum

Dela
Idag gick startskottet för Gottsunda Business, ett initiativ som ska bidra till att stimulera entreprenörskap och verka som en mötesplats. Kommunen ska tillsammans med företagsfrämjande aktörer erbjuda stöd till nya och befintliga Uppsalaföretag.

En av nyheterna som presenterades vid eventet var planen på ett starta ett entreprenörslabb i Utbildnings- och jobbcenters lokaler i Gottsunda centrum. Ett 30-tal personer besökte eventet och fick möjlighet att diskutera ämnen som rör företagande och framtida möjligheter.

– Vi vill bjuda in lokala företag och entreprenörer och hjälpa dem att utveckla sin affärsidé. Det ska vi genomföra tillsammans med Almi och andra företagsfrämjande aktörer. Vi satsar stenhårt på Gottsunda. Vi ska inte bara bygga bostäder här, vi ska bygga samhälle, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Enligt Andreas Christoffersson, platschef för Utbildnings- och jobbcenter Gottsunda, ska entreprenörslabbet erbjuda lokala företagare plats och stöd.

– På så sätt hoppas vi att fler entreprenörsstjärnor föds och att personer kan skapa sin egen framtid, sin egen framgång, säger han.

Ewa Angelidis Wikström, från den lokala webbyrån Pixelkingdom, var på plats. Hon uppskattar att initiativet Gottsunda Business har startat.

– Det finns ett otroligt entreprenörskap i Gottsunda och vi behöver nätverk där vi kan prata med varandra. Jag hoppas att Gottsunda Business blir något sådant. Idag saknas det mötesplatser för lokala företagare och målgruppen här i Gottsunda är av en annan typ än de som vanligtvis får stöd, säger hon.

Gottsunda Business kommer att äga rum igen den 10 mars 2020 mellan 08.00-11.00.
Anmäl dig till naringsliv@uppsala.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye