Sveriges Allmännytta

Hur locka fler unga till fastighetsbranschen?

Dela

I framtiden blir det hårdare konkurrens om arbetskraften. För att möta det startar SABO och några andra stora aktörer i fastighetsbranschen ett gemensamt utvecklingsprojekt.

Inom fastighetsbranschen behöver vi värna om den framtida kompetensförsörjningen. Ålderstrukturen inom branschen innebär att det finns ett ökat behov av nyrekrytering på inte alltför lång sikt.

Mycket talar för att det blir en hårdare konkurrens om arbetskraften i framtiden. Den enskilda människans val av yrke och bransch sker relativt tidigt i livet och därför kommer konkurrensen om arbetskraft i hög grad att riktas mot ungdomar.

Det finns ett stort värde att samverka inom branschen för att profilera oss, höja vårt attraktionsvärde och ta ansvar för att det finns ett modernt och adekvat utbildningsutbud.

SABO, HSB, Riksbyggen, Fastighetsägarna Sverige, Svenska Kommunförbundet och Fastigo har därför kommit överens om ett gemensamt utvecklingsprojekt. Inledningsvis görs en kartläggning av ungdomars syn på sitt arbetsliv och attityd till fastighetsbranschen samt skapas en gemensam arena för diskussion om strategiska kompetensförsörjningsfrågor.

Projektledare Stig Dedering, tel: 08-406 55 41, e-post: stig.dedering@sabo.se

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye