Sveriges Allmännytta

SABO diskuterar framtiden 27-28 oktober

Dela

SABO har under två dagar bjudit in alla förtroendevalda och VDar i medlemsföretagen för att diskutera allmännyttans framtid. Och intresset för framtidsfrågorna är stort. 350 förtroendevalda och VD i SABOs medlemsföretag har under torsdagen och fredagen samlats på Factory i Nacka Strand för att diskutera.

-Tanken med de här dagarna har inte varit att ge några färdiga lösningar, säger SABOs VD Bengt Owe Birgersson, däremot har vår ambition varit att bidra till en öppen och konstruktiv diskussion kring allmännyttans framtid. Här har förts en diskussion som inte i första hand tar sikte på det som skiljer i dagspolitiken utan det som enar i den långsiktiga synen på allmännyttan och dess roll i olika delar av landet.

-Samhället förändras ständigt. Den moderna allmännyttan är 60 år. Det har hänt mycket under den tiden och det kommer det att göra de närmaste 60 åren också. Just därför är det så viktigt att diskutera framtidsfrågorna och skapa beredskap och acceptans för det nya, avslutar Bengt Owe Birgersson.


SABO, Box 474, 101 29 Stockholm
Informationschef Nina Rådström-Oldertz 070-752 95 51

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye