Sveriges Allmännytta

Unik överenskommelse - parterna överens om statlig medverkan för prisprövning av fjärrvärme

Dela

HSB, Riksbyggen, Fastighetsägarna, Hyresgästerna, SABO och Svensk Fjärrvärme har kommit överens om att staten genom en särskild nämnd bör medverka till en prisprövning av fjärrvärme. En skrivelse har lämnats till regeringen där parterna begär att staten medverkar i denna nämnd.

Idag finns ingen instans där kunden kan få sitt fjärrvärmepris prövat. Sedan marknaden avreglerades 1996 har diskussioner kring detta pågått. Nu vill man att staten ska ta ett ansvar för prisprövningen. Parterna begär att regeringen i sin kommande proposition om en ny fjärrvärmelag förklarar sig beredd att medverka i en partssammansatt nämnd, där prisprövningen baseras på av parterna gemensamt fastställda principer.

Parterna är ense om att det är till gagn för både kunder och leverantörer på värmemarknaden att kunderna på ett bra sätt kan pröva om ett fjärvärmepris är oskäligt. Statens medverkan i en sådan prövning innebär att prövningsförfarandet får ett bra stöd och ökad legitimitet.


Ytterligare upplysningar:
Lena Sommestad, Svensk Fjärrvärme 08-677 25 15
Ulrika Jardfelt, SABO 08-406 55 21
Emma Henriksson, Fastighetsägarna 08-613 57 00
Anders Mattsson, Hyresgästerna 08-7910200
Kjell Berndtsson, Riksbyggen 08-698 41 00
Niklas Widebeck, HSB 08-785 32 49


SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag
Box 474
101 29 STOCKHOLM
Telefon vx 08-406 55 00
www.sabo.se

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Nytt avtal ska starta en energirevolution i Sverige18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta och ViaEuropa initierar samarbete för att påskynda den gröna omställningen I en strävan efter att leda vägen för den gröna omställningen i Europa och globalt, har Sveriges Allmännytta och ViaEuropa tagit sig an utmaningen att snabba på övergången till ett mer hållbart energisystem. Deras gemensamma mål är att främja energigemenskaper som en kraftfull drivkraft för förändring.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye