Sveriges Allmännytta

VD-krönika oktober 2012: Allmännyttan sparar energi

Dela

Nyttan med allmännyttan. Det är något som SABOs medlemsföretag arbetar med varje dag. Ofta görs det på ett sådant självklart sätt att det tas för givet och därför inte uppmärksammas i tillräckligt hög grad. I samtal med hyresgäster vid trilskande tvättmaskiner, i nyrenoverade kök och på gemensamma gårdsaktiviteter visar de kommunala bostadsföretagen nyttan med allmännyttan. Runt om i landet finns goda exempel på professionell förvaltning rotad i äkta engagemang för de boende och för samhället i stort. Jag tror att detta behöver lyftas fram oftare. Låt oss därför vara stolta – och sätta ribban ännu högre för vad vi kan bidra med i det gemensamma samhällsbygget.

Den 22 oktober drog SABO igång den riksomfattande Energisparkampanjen med reklamfilm, kampanjsajt och spel. Det är vårt stöd till de allmännyttiga bostadsföretag som valt att involvera sina hyresgäster för att minska energianvändningen. Hittills har 83 företag med nära 400 000 hyresgäster anslutit sig. Det om något visar vilken konkret nytta allmännyttan kan göra. Det finns en strävan att göra något mer än att bara äga fyra väggar plus ett tak och att kassera in hyror. Det finns en djup insikt om och erfarenhet av att det går att förena affärsmässiga principer med samhällsansvar. Spara energi - så sparar du pengar - så sparar du på miljön.

Jag vill uppmana dig som läser det här att gå in på vår kampanjsajt allmännyttan.se Missa inte heller reklamfilmen med våra energiarbetare bakom väggen.

Kurt Eliasson, VD för SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag)

Nyckelord

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Nytt avtal ska starta en energirevolution i Sverige18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta och ViaEuropa initierar samarbete för att påskynda den gröna omställningen I en strävan efter att leda vägen för den gröna omställningen i Europa och globalt, har Sveriges Allmännytta och ViaEuropa tagit sig an utmaningen att snabba på övergången till ett mer hållbart energisystem. Deras gemensamma mål är att främja energigemenskaper som en kraftfull drivkraft för förändring.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye