Sveriges Allmännytta

Allmännyttans Energisparkampanj värnar om värmen

Dela
Över en halv miljon hushåll mobiliseras när Allmännyttan ska spara värme. Måndag den 14 oktober drar Allmännyttans Energisparkampanj igång sin värmesatsning med en kort ”dokumentärfilm” där energispararbetaren Harry med glimten i ögat visar de boende vettiga sätt att minska energianvändningen.

136 allmännyttiga bostadsföretag med tillsammans drygt en halv miljon lägenheter har anslutit sig till Allmännyttans Energisparkampanj. Det bådar gott för nästa delkampanj: Värna om värmen, initierad av bransch- och intresseorganisationen SABO.

Den 14 oktober har bland annat filmen om energispararbetaren Harrys arbetsdagar premiär.

-  Den sänds i olika digitala kanaler och visningarna kommer att vara ”klimatstyrda”. När temperaturen sjunker utomhus sänds filmen, säger Annicka Istemo, projektledare på SABO för Allmännyttans Energisparkampanj.

Inom ramen för kampanjen finns olika typer av event och material till familjedagar med information och tävlingar. Bostadsföretagen kan också ladda ned energispartips som kan delas ut till hyresgästerna. På kampanjsajten kan besökaren även testa sin energiprofil som ger utslag på om du är en klimatkatastrof eller en miljömästare.

Men ett ändrat beteende leder inte bara till lägre energianvändning. Det ger också ett skönare klimat i lägenheten. Med en enkel checklista kan hyresgästerna själva säkerställa att värmen behålls i bostaden:

Jag…

  • har inga möbler eller långa gardiner framför mina element
  • har aldrig fönster på glänt (vädrar med tvärdrag istället när det behövs)
  • har inga trasiga tätningslister
  • har öppna vädringsluckor och ventiler
  • drar alltid för rullgardiner eller persienner på natten om det är kallt ute

-  Med Allmännyttans Energisparkampanj blir det enkelt och roligt att spara energi. Surfa gärna in på www.allmännyttan.se och läs om våra tips. Med enkla åtgärder kan vi alla göra skillnad! säger Annicka Istemo.

Detta är Energisparkampanjen:

  • Kampanjen är initierad av bransch- och intresseorganisationen SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) med syfte att minska energianvändningen i landets bostadsområden.
  • Energisparkampanjen stöttas av Energimyndigheten, Hyresgästföreningen och Naturskyddsföreningen.
  • På www.allmännyttan.se  hittar du fler energispartips, inspiration, rapporteringar från bostadsbolag, statistik, med mera.

Bifogas:
Foto från filmen
Nya filmen, lansering 14 oktober 2013 kan du titta på här:
http://www.youtube.com/watch?v=thji9cAMgxw
Kampanjsajten: www.allmännyttan.se

Kontakt:
Annicka Istemo, projektledare, Allmännyttans energisparkampanj, SABO:
070-643 71 40
Therese Rydstedt, energiexpert, SABO, 070-519 55 16
Nina Rådström-Oldertz, kommunikationschef, SABO, 070-752 95 51

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye