Sveriges Allmännytta

Johanna Ode ny ordförande i europeisk kommitté

Dela
Johanna Ode, ansvarig för internationella frågor på SABO, har valts till ordförande för Kommittén för bygg- och energifrågor inom den europeiska intresseorganisationen CECODHAS Housing Europe. - Det är fantastiskt spännande att få leda arbetet i en så viktig kommitté för en europeisk organisation vars medlemmar representerar 25 miljoner hushåll, säger Johanna Ode.

Uppdraget innebär bland annat att representera Housing Europe i möten med EUs olika institutioner. Kommittén ska fånga upp EU-initiativ och tillsammans med medlemsorganisationerna forma och sprida Housing Europes budskap i bland annat bygg- och energifrågor.

- Jag ser fram emot att denna utmaning, att sammanfoga många medlemmar i en stark, gemensam, europeisk röst som kan påverka EUs agenda, säger Johanna Ode.

Arbetet börjar i september och Johanna Odes mandat sträcker sig över tre år och utnämningen har gjorts av Housing Europes generalförsamling. Kommittén är nybildad och en del av den nya, mer effektiva organisation som formats. Ett reformarbete som letts av SABOs vd Kurt Eliasson, som fram till i juli var ordförande för Housing Europe.

- SABOs engagemang på den europeiska arenan fortsätter. Johanna Odes ansvarsområde är klockrent eftersom bygg- och energifrågor är bland de EU-frågor som starkast påverkar de svenska allmännyttiga bostadsföretagen. Johanna Ode bryter mönstret som enda kvinnliga företrädaren bland kommittéordförandena och styrelseledamöterna, säger Kurt Eliasson.

Fakta CECODHAS Housing Europe

CECODHAS Housing Europe är en europeisk intresseorganisation för allmännyttiga, kooperativa och sociala bostadsorganisationer med 42 medlemmar i 22 länder. Svenska medlemmar är SABO, HSB och Riksbyggen. Organisationen arbetar för att lyfta bostadsfrågorna på den europeiska agendan och främja medlemsorganisationernas intressen.

Totalt har fem kommittéer bildats:
- Energy/construction/standardisation Committee
- Economic, finance and Internal Market Committee
- Social affairs Committee
- Urban Committee
- European Observatory for affordable housing

Mer information finns på Housing Europes hemsida.

Bifogas:
Bild på Johanna Ode (Foto: SABO)

Kontakt:

Johanna Ode, ansvarig internationella frågor SABO, johanna.ode@sabo.se, 08-406 55 22
Charlotta Lundström, pressansvarig SABO: 070-721 20 11

Nyckelord

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye