Sveriges Allmännytta

Pressinbjudan: Vinnare av SABOs Kombohus Mini offentliggörs den 11 december

Dela
Bostadsminister Mehmet Kaplan offentliggör de tre byggföretag som erbjuds teckna ramavtal i upphandlingen SABOs Kombohus Mini den 11 december på Norra Latin i Stockholm. Avtalet gäller nyckelfärdiga bostadshus, ett initiativ från bransch- och intresseorganisationen SABO för att bota bristen på små lägenheter till rimliga hyror. Representanter för media är välkomna att delta vid offentliggörandet.

Med ramupphandlingen SABOs Kombohus Mini har byggbolagen fått möjlighet att tävla om ramavtal för nyproducerade enrums- och tvårumslägenheter. SABOs mål med upphandlingen är att öka nyproduktionen av små lägenheter med innovativa lösningar och kostnadseffektiv produktion.

Priset är satt till max 14 000 kronor per kvadratmeter boarea, exklusive moms och tomt- och grundläggningskostnader. Huset ska nyttja Boverkets nya regler för lägenheter på max 35 kvadratmeter och upphandlingen har gjorts i konkurrenspräglad dialog enligt LOU. Ramavtalet börjar gälla från april 2015.

SABO har tidigare goda erfarenheter av att pressa byggpriserna på hyresrätter. I entreprenadstävlingen SABOs Kombohus utmanades byggbolagen att tävla om ett flerbostadshus med ett pris på 12 000 kronor per kvadratmeter. I tävlingen SABOs Kombohus Plus var uppdraget ett punkthus med ett pris på 13 000 kronor per kvadratmeter. Dessa avtal beräknas tillsammans ge 8000 nya lägenheter.

Tid och plats:
Torsdag 11 december kl 11.30: Presentation av SABOs Kombohus Mini. Bostadsminister Mehmet Kaplan offentliggör vinnare som erbjuds teckna ramavtal.
Plats: Norra Latin, Drottninggatan 71 B, Stockholm

Föranmälan:
Senast 10 december till: charlotta.lundstrom@sabo.se

Kontakt:
Charlotta Lundström, pressansvarig, SABO, 070-721 20 11
Petter Jurdell, chef Fastighetsutveckling, SABO, 070-585 00 43

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye