Sveriges Allmännytta

Premiär för Radio Allmännyttan

Dela
Nu lanseras Radio Allmännyttan, en ny podd om bostäder, politik och samhälle och de första två avsnitten handlar om m-ordet – marknadshyra. Vore det döden eller frälsningen för hyresmarknaden? Kring det resonerar Chris Österlund, vd för allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen och Stefan Ränk, koncernchef för det privata fastighetsbolaget Einar Mattsson – och de landar i helt olika slutsatser.

Den första programserien i podden prövar sanningshalten i några vanliga bostadspolitiska
påståenden.

- Vi vill lyfta bostadsfrågorna inför valet. Vår nya podd Radio Allmännyttan är ett sätt vi gör det på. Här reder vi ut en del viktiga sakfrågor som många i branschen har åsikter om säger Nina Rådström, kommunikationschef på SABO Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

Radio Allmännyttan kan man lyssna på både i vanliga podd-appar, på SABOs hemsida och på allmannyttan.se: www.sabo.se/allmannyttan/radio-allmannyttan/

I poddserien intervjuas både företrädare från allmännyttan, de privata fastighetsägarna, hyresgästföreningen, byggindustrin och polisen, liksom politiker.

Intervjuare är Helene Ahlberg, bostadsjournalist sedan nästan 25 år och nu reporter på tidningen Allmännyttan, som är poddens utgivare.

- Därmed blir frågorna belysta från skilda infallsvinklar. Svaren landar förstås lite olika, och man ser hur olika bostadsfrågorna kan uppfattas. Eller kanske i vissa fall lika, säger Helene Ahlberg.

Under våren släpps ytterligare tio avsnitt av podden. Andra frågor som tas upp är socialbostäder, svarta hyreskontrakt och om Sverige nu är färdigbyggt.

Men varför heter den Radio Allmännyttan när det är en podd?

- Gränserna mellan radio och podd suddas ut alltmer. Många vanliga radioprogram finns också som podd och vissa poddar sänds i radio. När gammelradion kallar sig podd kan vi poddare kalla oss radio, det är ett fint och äroladdat gammalt ord, säger Helene Ahlberg.

Programmen har spelats in hos produktionsbyrån Filt Hinterland. Producent är den journalisten Simon Moser.

För kontakt och mer information: Nina Rådström, kommunikationschef på SABO, telefon: 08-406 55 72 e-post: nina.radstrom@sabo.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Vinnaren av Allmännyttans bästa bygge 2024 är utsedd29.5.2024 10:45:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har juryn avgjort vilket projekt som vinner tävlingen om Allmännyttans bästa bygge! Segrande ur finalstriden går Fristadbostäder med trähusprojektet Prästhöjden. ”Ett vackert och fint inplacerat seniorboende intill skogen, där det syns och känns att de boende trivs”, skriver juryn i sin motivering. Eskilstuna Kommunfastigheter får ett hedersomnämnande för innovativa energilösningar med energidelning mellan husen i projektet Skogstorp.

Trots löften om sänkningar - elnätspriserna fortsätter stiga28.5.2024 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. En kartläggning från Nils Holgerssongruppen visar att det är stor skillnad mellan de olika kommunerna och skillnaderna ökar. Mellan den dyraste och billigaste kommun har skillnaden ökat till 4 300 kr per lägenhet och år, från tidigare drygt 3 500 kr per bostad och år.

Kraftigt stigande elnätspriser i Östergötlands län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Östergötlands län är elnätspriserna högst i Kinda (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Linköping (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 64 procent högre i Kinda jämfört med Linköping. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

Kraftigt stigande elnätspriser i Örebros län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Örebros län är elnätspriserna högst i Askersund (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Ljusnarsberg (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 70 procent högre i Askersund jämfört med Ljusnarsberg. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye