Sveriges Allmännytta

En ny tidning är född

Dela
Bostadsbrist, renoveringsbehov, trångboddhet, segregation – svensk bostadsmarknad har kanske aldrig varit så högt på allmänhetens samtalsagenda som nu. Men vad händer egentligen bortom retoriken och tyckandet, vilka jobbar med att lösa problemen och hur går de till väga? Den nya tidningen Allmännyttan ger svar. Första numret kommer till läsarna denna vecka.

Tidningen Allmännyttan kommer reda ut och ge perspektiv på viktiga branschfrågor, bjuda på tips och råd, skapa debatt och sätta agendan i bostadsfrågorna. Allt från integration till renovering, byggande och bostadspolitik, energi, miljö, ekonomi, hyresförhandlingar och digitalisering kommer att behandlas. De initierade och verksamhetsnära perspektiven genomsyrar tidningen och läsaren kommer att kunna ta del av många exempel från de 306 allmännyttiga bostadsföretag som är medlemmar i bransch- och intresseorganisationen SABO.

– En medlemstidning gör det möjligt för oss att ge inspiration och konkreta råd till de som arbetar i och med allmännyttan – det tycker jag är bra medlemsnytta. Vi välkomnar också andra att läsa tidningen. I det första numret får ni möta 25 engagerade personer, yrkesverksamma inom allmännyttan, som delar med sig av sin kunskap. Här finns mycket erfarenhet för många att lära av, och i nästa nummer kommer ännu mer, säger ansvarig utgivare Nina Rådström, kommunikationschef på SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

Till tidningen knyts en referensgrupp med representanter från elva allmännyttiga bostadsbolag som med sina olika perspektiv ska bidra till bästa möjliga nytta och mesta möjliga identifikation för läsarna.

Tidningen Allmännyttan ges ut som medlemstidning till anställda och styrelseledamöter i SABOs medlemsföretag. Den skickas även ut till andra företrädare för bostads- och byggbranschen och det är möjligt att även teckna enskilda prenumerationer. Allmännyttan ersätter tidningen Bofast som kom ut med sitt sista nummer i december förra året.

Fakta Tidningen Allmännyttan:

Utgivning: 4 nummer/år

Upplaga: 10 000

Ansvarig utgivare: Nina Rådström, SABO

Redaktion: Annicka Istemo (redaktör), Anita Snis, Helene Ahlberg, Cherstin Andersson, Anders Ericsson, Anna-Carin Carnebro.

Tryckeri: Åtta.45 Tryckeri AB

Annons: Newsfactory AB

Länk till ISSU-version Tidningen Allmännyttan nr 1/2017: http://www.sabo.se/medlem/tidningen-allmannyttan/Sidor/default.aspx

Bifogas:
Bild på första sidan Tidningen Allmännyttan nr 1/2017

Kontakt:

Nina Rådström, kommunikationschef, SABO: 070-752 95 51

Charlotta Lundström, pressansvarig, SABO: 070-721 20 11

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Vinnaren av Allmännyttans bästa bygge 2024 är utsedd29.5.2024 10:45:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har juryn avgjort vilket projekt som vinner tävlingen om Allmännyttans bästa bygge! Segrande ur finalstriden går Fristadbostäder med trähusprojektet Prästhöjden. ”Ett vackert och fint inplacerat seniorboende intill skogen, där det syns och känns att de boende trivs”, skriver juryn i sin motivering. Eskilstuna Kommunfastigheter får ett hedersomnämnande för innovativa energilösningar med energidelning mellan husen i projektet Skogstorp.

Trots löften om sänkningar - elnätspriserna fortsätter stiga28.5.2024 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. En kartläggning från Nils Holgerssongruppen visar att det är stor skillnad mellan de olika kommunerna och skillnaderna ökar. Mellan den dyraste och billigaste kommun har skillnaden ökat till 4 300 kr per lägenhet och år, från tidigare drygt 3 500 kr per bostad och år.

Kraftigt stigande elnätspriser i Östergötlands län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Östergötlands län är elnätspriserna högst i Kinda (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Linköping (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 64 procent högre i Kinda jämfört med Linköping. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

Kraftigt stigande elnätspriser i Örebros län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Örebros län är elnätspriserna högst i Askersund (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Ljusnarsberg (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 70 procent högre i Askersund jämfört med Ljusnarsberg. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye