Sveriges Allmännytta

Pressinbjudan: Frukostseminarium om miljonprogrammet

Dela
Hur kan miljonprogrammets bostäder renoveras på bästa sätt och anpassas efter dagens behov och önskemål? Om detta talar Erik Stenberg, arkitekt SAR/MSA, lärare och forskare på KTH Arkitekturskolan på bransch- och intresseorganisationen SABOs forskarfrukost den 23 januari.

Föreläsningen spänner från historiken bakom miljonprogrammet till de möjligheter som finns i dag att renovera och utveckla dessa bostadsområden. Exempel kommer att visas på ombyggnader i Tensta, Alby och Hovsjö.

Erik Stenberg har sedan 90-talet arbetat med omställningen av efterkrigstidens storskaliga modernistiska bostadsområden i Sverige. Han har bott tolv år i Tensta och har där byggt om och anpassat gårdagens lägenheter till dagens behov. Han står bland annat bakom Tensta Bomässa 2006 och KTH i Tensta, ett arbete med att motverka KTHs sociala snedrekrytering samt senast en katalog över några av miljonprogrammets byggsystem ”Structural Systems of the Million Program Era”.

Tid:
Fredag 23 januari 2015 kl 8.00-9.15  Frukost serveras från kl 8, föreläsningen börjar kl 8.15.

Plats:
SABO, Drottninggatan 29, Stockholm

Anmälan till: evahanna.wittrin@sabo.se

SABOs Forskarfrukostar är kostnadsfria men du måste anmäla dig i förväg eftersom vi har ett begränsat deltagarantal.

Nyckelord

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye