Sveriges Allmännytta

Pressinbjudan: SABOs Kombohus Mini invigs i Strömstad och Sotenäs

Dela
SABOs Kombohus Mini ger prispressade små lägenheter och är ett resultat av bransch- och intresseorganisationen SABOs tredje ramupphandling. Den 13-14 september invigs några av de första i landet i Strömstad och Sotenäs. Representanter för media är välkomna att delta.

Nu är det dags för nästa generations prispressade hyresrätter inom SABOs Kombohus-koncept. Kombohus Mini består av ettor på max 35 kvadratmeter och tvåor på max 45 kvadratmeter till ett maxpris på 14 000 kronor per kvadratmeter boyta, exklusive moms, tomt och grundläggningskostnader. Bland de första i landet att bygga dessa är Strömstadsbyggen och Sotenäsbostäder.

PROGRAM TISDAG 13 SEPTEMBER:

10.00 Drop in med kaffe och smörgås, Strömstad spa.

11.00 Välkomsttal. Göran Wallo, vd och Thomas Karlsson, projektchef, Strömstadsbyggen

12.00 Lunch

13.00 Peab PGS berättar om typhuset Capella.

13.45 Buss till Kombohus Mini

14.15 Invigning av Kombohus Mini uppfört av Peab PGS och visning av lägenheterna med Strömstadsbyggen och Peab PGS.

15.00 Platsbesök om Strömstadsmodellen Erlandssons Bygg berättar om process och erfarenheter av att tävla mot ett Kombohus i Strömstadsbyggens upphandling.

15.30 Buss till Kombohus Bas

15.45 Platsbesök Kombohus Bas med byggentreprenören JSB. Jonas Högset, SABO, berättar om den nya plattformen för att handla upp typhus, Kombohus Flex.

PROGRAM ONSDAG 14 SEPTEMBER:

08.30 Buss avgår till Sotenäs och Smögens Havsbad

10.00 Välkomsttal. Fokus och utmaningar för bolaget de närmaste åren, erfarenheter från att avropa ett Kombohus Mini av JSB. Mattias Jakobsson, vd, Sotenäsbostäder

10.30 Typhuset Bo Mini, med entreprenören JSB.

11.00 Buss till Kombohus Mini

11.15 Invigning av Sveriges först Kombohus Mini, uppfört av JSB, visning av lägenheterna med Sotenäsbostäder och JSB.

12.15 Buss till Smögens havsbad

12.30 Lunch

13.30 Summering och avslutning

Mer om SABOs Kombohus Mini finns att läsa här.

Anmälan: Senast den 12 september till: daniel.andersson@sabo.se
Journalister deltar utan kostnad. Uppge mediaföretag och meddela om ni vill åka med bussarna samt äta lunch. Middagen hålls enbart för konferensdeltagarna.Deltagare står själva för övrig resa och eventuell logi.

Mer information om invigningen och konferensen finns här.

Arrangörer: Strömstadsbyggen och Sotenäsbostäder samt bransch- och intresseorganisationen SABO

Kontakt: Nina Rådström, kommunikationschef SABO, 070-752 95 51

Nyckelord

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Vinnaren av Allmännyttans bästa bygge 2024 är utsedd29.5.2024 10:45:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har juryn avgjort vilket projekt som vinner tävlingen om Allmännyttans bästa bygge! Segrande ur finalstriden går Fristadbostäder med trähusprojektet Prästhöjden. ”Ett vackert och fint inplacerat seniorboende intill skogen, där det syns och känns att de boende trivs”, skriver juryn i sin motivering. Eskilstuna Kommunfastigheter får ett hedersomnämnande för innovativa energilösningar med energidelning mellan husen i projektet Skogstorp.

Trots löften om sänkningar - elnätspriserna fortsätter stiga28.5.2024 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. En kartläggning från Nils Holgerssongruppen visar att det är stor skillnad mellan de olika kommunerna och skillnaderna ökar. Mellan den dyraste och billigaste kommun har skillnaden ökat till 4 300 kr per lägenhet och år, från tidigare drygt 3 500 kr per bostad och år.

Kraftigt stigande elnätspriser i Östergötlands län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Östergötlands län är elnätspriserna högst i Kinda (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Linköping (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 64 procent högre i Kinda jämfört med Linköping. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

Kraftigt stigande elnätspriser i Örebros län28.5.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter förra årets rekordhöjningar av elnätsavgifter fortsätter de kraftiga höjningarna, med drygt 5 procent över hela Sverige, där det finns flera fall med prisökningar över 30 procent. För Örebros län är elnätspriserna högst i Askersund (4 767 kr/lägenhet, år) och lägst i Ljusnarsberg (2 796 kr/lägenhet, år). Det innebär att elnätspriserna är 70 procent högre i Askersund jämfört med Ljusnarsberg. Medel för hela Sverige uppgår till 3 645 kr/lägenhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye