Sveriges Allmännytta

SABO ökar engagemanget i EU

Dela
SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, förstärker sitt europeiska arbete och utser ytterligare tre medarbetare till Housing Europes kommittéer. - EU påverkar allmännyttan i allt högre grad, till exempel i frågor som energieffektivisering och bredbandsutbyggnad. För att bevaka och tidigt påverka besluten så att våra medlemsföretag får bra villkor, engageras nu fler personer i vårt EU-arbete, säger Kurt Eliasson, vd för SABO.

Johanna Ode, ansvarig för internationella frågor på SABO, är sedan i somras ordförande för en av Housing Europes nybildade kommittéer: Energy, construction and standardisation Committee. Nu kliver ytterligare tre av SABOs medarbetare in som permanenta medlemmar i övriga kommittéer:

  • Chris Österlund, chef Ekonomi & Finans, till Economic, finance and internal market Committee
  • Therese Berg, chef Boende & Juridik, till Social affairs Committee samt Urban Committee
  • Nina Rådström, chef Kommunikation & Affärsutveckling, till European Observatory for affordable housing samt Housing Europes nybildade Communication Network.

Fakta Housing Europe
Housing Europe är en europeisk intresseorganisation för allmännyttiga, kooperativa och sociala bostadsorganisationer. Housing Europe har 42 medlemmar i 22 länder. Housing Europe arbetar för att lyfta bostadsfrågorna på den europeiska agendan och främja medlemsorganisationernas intressen bland annat genom dialog med EUs institutioner. Organisationen leds av en styrelse och har ett kansli med anställd personal i Bryssel.

Housing Europe har fem, tematiska kommittéer. Var och en speglar ett antal generaldirektorat inom Europeiska kommissionen: - Energy, construction and standardisation Committee - Economic, finance and internal market Committee - Social affairs Committee - Urban Committee - European Observatory for affordable housing

Bifogas:
3 foton: Chris Österlund, Therese Berg samt Nina Rådström.

Kontakt:
Charlotta Lundström, pressansvarig SABO: 070-721 20 11

Nyckelord

Kontakter

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye