Järfälla Kommun

Åke Sundvall får markanvisning för nytt centralt kvarter vid tunnelbanan i Barkarbystaden

Dela
Järfälla kommun och Åke Sundvall tecknar avtal om markanvisning för ett nytt centralt kvarter mittemot den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden. Åke Sundvall ska utveckla kvarteret med bostäder, en livsmedelsbutik och kommersiella lokaler.
En första skiss på hur Åke Sundvall planerar att utveckla kvarteret mittemot tunnelbanestationen i Barkarbystaden. (Visionsbild: DinellJohansson.)
En första skiss på hur Åke Sundvall planerar att utveckla kvarteret mittemot tunnelbanestationen i Barkarbystaden. (Visionsbild: DinellJohansson.)

Åke Sundvall investerar för tredje gången i Barkarbystaden och ska utveckla ett kvarter med bostäder och stort kommersiellt innehåll i gatuplan, mitt emot Barkarbystadens tunnelbanestation.

– Åke Sundvall har tidigare utvecklat och byggt ett mycket omtyckt och prisbelönat kvarter med hög kvalitet vid Stora torget i Barkarbystaden. Jag ser därför mycket positivt på att de återigen väljer att investera och bygga i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kvarteret ska innehålla

  • Cirka 300 bostäder: hyresrätter, bostadsrätter och/eller ägandelägenheter.
  • En medelstor dagligvarubutik: Coop är tilltänkt hyresgäst.
  • Lokaler för mindre butiker i fronten mot Barkarbyvägen och Sveatorget.

– Jag är mycket glad över avtalet med Åke Sundvall. De har ett väl genomarbetat koncept för att skapa ett livfullt och modernt kvarter mittemot tunnelbanestationen på Sveatorget som kommer att bli Barkarbystadens mest centrala plats, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Sedan flera år tillbaka har Åke Sundvall ett stort engagemang i Barkarbystaden. I arbetet med detaljplanen och kvalitetsprogrammet för det aktuella området har Åke Sundvall varit engagerad som ankarbyggherre och bidragit med kunskap ur byggbolagets perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande.

– Vi ser fram emot att få vara med och fortsätta att utveckla Barkarbystaden framöver. Kvarteret kommer kunna bidra till ett rikt stadsliv med många olika typer av verksamheter där dagligvarubutiken blir kvarterets kommersiella ankare.  Jag är övertygad om att det här kvarteret kommer att leva väl upp till vår vision om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Martin Sundvall, VD Åke Sundvall Byggnads AB.

Om markanvisningsavtalet

Markanvisningsavtalet med Åke Sundvall avser fastigheten Barkarby 2:63 inom detaljplan för Barkarbystaden III och omfattar en total byggrätt om 25 500 kvadratmeter ljus BTA. Byggstart för kvarteret beräknas ske under 2021.

Beslut om godkännande av markanvisningsavtal med Åke Sundvall Projekt AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 3 februari.

För mer information, välkommen att kontakta 

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun, via pressekreterare John Backvid: 073-077 79 75, john.backvid@jarfalla.se 

Nikoletta Jozsa (L), kommunalråd Järfälla kommun med ansvar för byggnation, via presskontakt Anders Bengtsson: 08-580 286 48, anders.bengtsson@jarfalla.se

Martin Sundvall, VD Åke Sundvall Byggnads AB: 08-505 580 04

Johan Lins, vVD Åke Sundvall Byggnads AB: 08-505 580 27

Om Barkarbystaden

Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden III, Barkarbystaden IV och Barkarbystaden X samt detaljplanearbete för detaljplanerna Veddesta I, Veddesta II, Veddesta III och Veddesta IV.

Nyckelord

Bilder

En första skiss på hur Åke Sundvall planerar att utveckla kvarteret mittemot tunnelbanestationen i Barkarbystaden. (Visionsbild: DinellJohansson.)
En första skiss på hur Åke Sundvall planerar att utveckla kvarteret mittemot tunnelbanestationen i Barkarbystaden. (Visionsbild: DinellJohansson.)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum