Sveriges Allmännytta

Sveriges Allmännytta lanserar tävlingen Årets bästa nyproduktion

Dela
Tävlingen Årets Nyproduktion ska belysa de faktorer som formar ett lyckat projekt, både ur byggherrens, hyresgästernas och samhällets perspektiv. Sveriges Allmännytta vill sprida kunskap om bra och innovativa byggprojekt och samtidigt ta reda på vem som bygger bäst i Sverige.
Foto: Sveriges Allmännytta/Helene Ahlberg
Foto: Sveriges Allmännytta/Helene Ahlberg

– Det finns så mycket att lära från lyckade projekt. Vi vill lyfta upp det som både allmännyttan och många andra gör så bra, alltså hur man bygger bostäder som bidrar till bra boendemiljöer, säger Sofia Heintz nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta.

– Sveriges Allmännytta har snart i 10 år drivit produktivitetsutveckling av byggandet och pressat priserna med våra ramupphandlade Kombohus. Med den här tävlingen tar vi ett nytt steg för lyfta all den kompetens och innovationsförmåga som byggherrar runt om i Sverige besitter, säger Jonas Högset, chef för fastighets- och boendeenheten på Sveriges Allmännytta.

– Vi vill vaska fram framgångsfaktorerna i de bästa projekten och hur man har gjort. Sedan ska vi dela med oss av den kunskapen så att vi alla kan lära av varandra, säger Sofia Heintz.

Nominera ett projekt
Tävlingsbidraget ska vara slutfört under 2018 eller 2019. Man kan både anmäla ett eget projekt eller nominera någon annans. Nomineringar ska skickas in senast den 20 mars och tävlingsbidrag senast den 6 april.

– Allmännyttan är en samhällsbyggare att räkna med och vi vill genom tävlingen locka fram goda exempel på de innovativa lösningar, metoder och tankesätt i byggandet som bidrar till ett hållbart samhälle, säger Jonas Högset.

Prisutdelning i Sundsvall
Priset delas ut under festliga former vid Sveriges Allmännyttas Fastighetsdagar i Sundsvall den 27–28 maj. Där kommer också de tre toppnominerade bidragen att presenteras.

Hur gör man när man nominerar och tävlar? Vad måste man skicka in? Läs allt om tävlingen här.

Här är juryn:
Martin Erlandsson, forskare och expert på miljöanpassat byggande vid IVL Svenska Miljöinstitutet
Anna Granath Hansson, bostadsforskare vid KTH
Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon
Åsa Kallstenius, chefsarkitekt på Kod Arkitekter
Pia Lundgren, projektområdeschef på SISAB, Skolfastigheter i Stockholm
Kristina Mjörnell, affärs- och innovationsområdeschef för Hållbara städer och samhällen på RISE, samt adjungerad professor i byggnadsfysik
Magnus Schön, landskapsarkitekt och hållbarhetsansvarig på Kod Arkitekter

Här kan du läsa mer om tävlingen i webbnyheten på Sveriges Allmännyttas hemsida. https://www.sverigesallmannytta.se/ny-tavling-vem-bygger-bast-i-sverige/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Sveriges Allmännytta/Helene Ahlberg
Foto: Sveriges Allmännytta/Helene Ahlberg
Ladda ned bild
Sofia Heintz, nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta.
Sofia Heintz, nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta.
Ladda ned bild
Jonas Högset, chef Fastighet och Boende, Sveriges Allmännytta.
Jonas Högset, chef Fastighet och Boende, Sveriges Allmännytta.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Kort om Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Tillsammans äger och förvaltar medlemmarna över 850 000 bostäder. Vi bistår våra medlemmar så de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Årets kostnader för vatten och avlopp, elnät, fjärrvärme och avfall historiskt höga20.11.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Hushåll och fastighetsägare har under året pressats hårt av mycket kraftiga prishöjningar för fjärrvärme, elnät, avfall, vatten och avlopp (VA) som har ökat med 13 procent. Det är den största uppgången som skett sedan mätningarna startade för snart trettio år sedan. Det visar Nils Holgerssonrapporten som varje år kartlägger avgifter och taxor i hela landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye