Mediemyndigheten

Gefle Dagblad beviljas presstöd

Dela
Mediestödsnämnden beslutade på sammanträde den 10 april 2019 om bland annat driftsstöd för Gefle Dagblad 2019.

Mittmedia AB har beviljats driftsstöd om ytterligare 10 440 650 kr, den här gången för utgivningen av tidningen Gefle Dagblad. Mittmedia AB har sedan tidigare beviljats fullt driftsstöd om 20 043 100 kr för utgivningen av Arbetarbladet som ges ut på samma ort. Med hänsyn till det och på grund av ett annonssamarbete som Gefle Dagblad har med Arbetarbladet har det nu beviljade driftsstödet till Mittmedia AB för utgivningen av Gefle Dagblad satts ned med 50 procent. 

Läs hela beslutet här


Bakgrund

Driftsstöd kan ges till dagstidningar som uppfyller de krav som ställs i presstödsförordningen. Det ska vara en allmän nyhetstidning eller publikation av dagspresskaraktär med reguljär nyhetsförmedling eller allmänpolitisk opinionsbildning.  Driftsstödet får bara täcka en viss andel av tidningens kostnader och får bara användas för att täcka kostnader som är knutna till den dagstidning som stödet beviljats för vilket ska redovisas till nämnden.

Om

Mediemyndigheten
Mediemyndigheten
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00http://www.mediemyndigheten.se

Mediemyndigheten tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi ska inom vårt verksamhetsområde verka för yttrandefrihet, medie- och informationskunnighet samt möjligheterna till mediemångfald och tillgänglighet. Vi ska också verka för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare, ta tillvara deras erfarenheter samt verka för att skydda barn från skadlig mediepåverkan.

 

Följ Mediemyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mediemyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye