Region Örebro län

Örebro län fortsätter ta täten för gröna byggnader i Sverige

Dela
Energimyndigheten siktar mot en halverad energianvändning till år 2030. Nu vill de kroka arm med Fastighetsnätverket i Örebro län, som blir först i Sverige med ett fördjupat samarbete.
Fastighetsnätverkets medlemmar på erfarenhetsträff
Fastighetsnätverkets medlemmar på erfarenhetsträff

Genom uppdraget sektorsstrategier ska Energimyndigheten, tillsammans med myndigheter och branscher, minska energianvändningen med 50 procent i hela Sverige. Nu har Energimyndigheten bedömt att Fastighetsnätverket i Örebro län svarar väl mot förutsättningarna att forma en så kallad strateginod.

- Fastighetsnätverket i Örebro län är enligt Energimyndigheten en värdefull regional plattform för erfarenhetsutbyte, kunskapsspridning och innovativ samverkan. Nätverkets insatser kommer vara av stor betydelse för att vi tillsammans ska nå visionen om ett hållbart energisystem, säger Dag Lundblad, projektledare på Energimyndigheten.

"Örebroregionen blir föregångare"

Örebroregionen har kommit långt inom hållbarhetsområdet. Två exempel är det planerade smarta bostadskvarteret Tamarinden och det moderna vård- och omsorgsboendet Karlslundsgården. Vid Tamarinden kan byggnaderna dela energi med varandra, medan Karlslundsgården har satsat på digital teknik för att hyresgästerna ska må bra.

- Det känns väldigt roligt att Örebroregionen blir föregångare för att medverka till nya smarta åtgärder inom fastighetsbranschen. Genom att arbeta tillsammans på både lokal, regional och nationell nivå skapar vi en bättre framtid för alla i länet, menar Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd.

Medlemmar sprider goda exempel

Niklas Jakobsson är koordinator för Fastighetsnätverket i Örebro län och kommer leda samarbetet med Energimyndigheten.

- Det är tack vare våra engagerade medlemmar som vi har kunnat göra det här möjligt. De sprider hållbara lösningar och inspireras av varandra. Genom fördjupat samarbete med Energimyndigheten kan vi nu i Fastighetsnätverket sprida fler goda exempel. Tillsammans kan vi göra mer, säger han.

Fastighetsnätverket i Örebro län har blivit nominerade till Örebrogalan 2020 i kategorin ”Årets energipris” som äger rum onsdagen den 11 mars.

Nyckelord

Kontakter

Dag Lundblad, projektledare på Energimyndigheten: 016-544 24 05
Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd: 072-085 34 10
Niklas Jakobsson, koordinator för Fastighetsnätverket, Region Örebro län: 019-602 63 29

Bilder

Fastighetsnätverkets medlemmar på erfarenhetsträff
Fastighetsnätverkets medlemmar på erfarenhetsträff
Ladda ned bild

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Fastighetsnätverket är till för de som arbetar med energi- och miljöfrågor i fastighetsbranschen, till exempel förvaltare, drifttekniker, konsulter, arkitekter, bostadsrättsföreningar, installatörer och VD. Nätverket drivs under föreningsliknande former och består idag av cirka 50 medlemmar.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Projekt ska skapa nytt centrum för utbildning och innovation inom järnvägssektorn6.5.2024 07:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det är nödvändigt att stärka kompetensförsörjningen inom järnväg och logistik om tågrelaterade problem så som förseningar och inställda avgångar ska kunna lösas. Det menar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som fattat beslut om att stödja projekt Railcenter Hallsberg med 4,5 miljoner kronor. Projektet genomförs tillsammans med Kumla och Hallsbergs kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye