Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport inför korttidspermission

Dela
Som en effekt av kraftigt reducerad flygtrafik till och från Kalmar Öland Airport, har flygplatsen beslutat korttidspermittera all operativ personal med 60 %. Beslutet träder i kraft den 24 mars och gäller fram till den 7 juni.

- Läget i flyg- och resebranschen är akut, och en regional flygplats är inget undantag. Den här lösningen innebär att vi kan behålla våra medarbetare och snabbt växla upp igen när läget vänder, säger Ronny Lindberg, VD och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport.  

Flygplatsen kommer hålla öppet och bemannas dagtid alla dagar utom lördag, för att serva befintlig flygtrafik. Man kommer också ha full beredskap för att fortsatt säkerställa tillgänglighet och samhällsnytta för regionen. 

Nyckelord

Kontakter

Ronny Lindberg, VD och Flygplatschef Kalmar Öland Airport
Telefon 0480-459012
E-post ronny.lindberg@kalmarairport.se

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum