
Hur vill vi ta hand om kropp och knopp efter semestern?

Enligt 166 svarande är det kontinuerlig träning och läsning det som är mest viktigt att göra efter semestern. Det visar en undersökning som kurser.se utfört för att ta reda på hur vi väljer att ta hand om oss själva efter semestern.
– Jag tror att många ser hälsa och personlig utveckling som allt viktigare efter semesteruppehållet. Under semestern kommer vi oftast ur våra rutiner, samtidigt som vi får mer tid till läsning, någonting som uppskattas av många och som skapar tid för reflektion och egen tid i en allt för hektisk vardag, säger Nina Wånggren på kurser.se.
Kontinuerlig träning ger mycket
Träning är för de flesta viktigt och ses mer eller mindre som en del av vardagen. Det är också detsamma som uttrycks hos de svarande som allra viktigast när det gäller att ta hand om sin kropp efter semestern. Hela 53% tycker det är betydelsefullt att komma igång med sin kontinuerliga träning. För en tredje del är det bättre kosthållning som gäller. En mindre skara ägnar sig åt meditation, unnar sig skönhetsbehandlingar eller massage.
För att se det här innehållet från res.cloudinary.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.
Så väcker du hjärnan ur sommardvala
Efter en lång välbehövlig semester är det många som har svårt att gå tillbaka till jobbet. Det är jobbigt att sätta igång hjärnan som under en period varit aktiv med andra tankar. Enligt den här undersökning kan vi se att de flesta väcker hjärnan genom att läsa mycket. Inte heller helt ovanligt är mindfulness som enligt cirka 14% av de svarande har en bra inverkan på dem. Bland det svarande listas också handarbete och att lösa korsord eller sudoku som viktigt för att hålla hjärnan skärpt.
För att se det här innehållet från res.cloudinary.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.
De viktigaste träningsformerna
Idag är det många som har sina egna intressen och träningsformer som de utövar på sin fritid. När vi ställde frågan om vad som lockar mest efter semestern så var det just det svaret vi fick. Vi fick också veta att gymmet besöks av 22% av de svarande. En femtedel yogar, en sjättedel dansar, en tiondel springer och en liten andel ägnar sin tid åt bollsporter.
1. Gym
2. Yoga
3. Dans
4. Springa
5. Bollsport
Om undersökningen
Typ av undersökning: E-postenkät
Antal svar: 166
Urval: bestod av personer som besökt kurser.se
Datum: 2017-09-04
Av alla svarande var 84,34% kvinnor och 15,66% män.
Alla åldrar över 18 år är representerade. Spritt i åldrar bland de svarande, mest i ålder 46-59 år.
Alla Sveriges län är representerade, men med flest svarande kommer från Stockholms län.
Bilder
Om
kurser.se är Sveriges största söktjänst för fritidskurser och en samlingsplats för hundratals kursarrangörer. Vår affärsidé är att hjälpa kursarrangörer att hitta kursdeltagare och våra besökare att hitta rätt kurs. Varje månad letar runt 200 000 besökare efter fritidskurser hos oss. Bakom kurser.se står EMG - Educations Media Group AB.
Följ kurser.se
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från kurser.se
Uppföljning av användarnas uppfattningar om fritidskurser under covid-199.12.2020 11:03:11 CET | Pressmeddelande
Undersökningen visar att traditionellt fysiska kurser tjänar på att ställa om till digitalt. 57 procent av respondenterna föredrar en mix av klassrums- och distansundervisning samtidigt som de vill se tydliga covid-19 åtgärder från arrangörerna. Undersökningen, som fått 840 svar, fanns tillgänglig mellan den 24 september - 26 oktober för kurser.se:s användare.
COVID-19 och fritidskurser - Användarundersökning25.5.2020 13:30:10 CEST | Pressmeddelande
Enligt undersökningen som söktjänsten kurser.se genomfört så är hela 28 procent av de svarande mer benägna att gå en kurs under de kommande tre månaderna. 55 procent av de som blivit mer benägna att gå en kurs menar att de fått mer tid att lära sig någonting nytt. Samtidigt svarar 65 procent av de som menar att de blivit mindre benägna att det största hindret är de fysiska träffarna.
4 anledningar till varför du ska gå en kurs istället för att använda Youtube14.1.2020 08:25:00 CET | Blogginlägg
Det finns många fördelar med Youtube, som med en snabb genomgång i en video blir lättare att förstå. Istället för att ta dig till en fysisk kurs, som kanske varar i några veckor, får du informationen på några minuter. Och du kan befinna dig varsomhelst! Trots många fördelar så finns det vissa brister i att lära sig genom YouTube istället för att gå en kurs. kurser.se har listat fyra anledningar till varför du borde gå en fysisk kurs i första hand! 1. Du kan inte ställa frågor under en YouTube-video Vissa problem kräver kanske inte en hel kurs för att lösa, då passar YouTube eller en enkel sökning på Google utmärkt. Däremot finns det mycket du får med dig från en kurs, oavsett om det är online eller i klassrum, som du inte kan få från en video på YouTube. Du kan exempelvis inte ställa några direkta frågor, eller be den personen som gjorde videon att stanna upp och förklara utförligare. Som bäst kan du lämna en kommentar och hoppas att personen återkommer. Om du ska lära dig något via Yo
5 tecken på att du är högkänslig20.12.2019 08:56:00 CET | Nyheter
1. Du lägger märke till detaljer andra missar De subtila färgskiftningarna i en tavla, kollegans slokande axlar efter ett lönesamtal, de vaga hintarna om vem mördaren är i en spänningsroman – dessa är exempel på detaljer som du som är högkänslig är mer benägen än andra att lägga märke till. Försök att inte fastna vid de detaljer som tynger dig, se istället till att ta vara på alla härligheter som andra missar men du har ynnesten att få uppleva! 2. Du gör allt för att undvika misstag Om du är högkänslig tar du i regel nederlag hårdare än de flesta. En följd av detta blir ofta att du utvecklar metoder för att undvika att göra misstag över huvud taget. Å ena sidan är detta positivt, du och andra slipper säkert en hel del problem. Å andra sidan kan det bli negativt snabbt, det blir ansträngande att hela tiden ha nolltolerans mot att fela. Du kan oundvikligt göra rätt alla gånger, även du som är högkänslig är ju bara människa. Fortsätt lära dig av dina misstag, men se till att inte vara för
5 tecken på att du är nära att gå in i väggen9.12.2019 08:47:00 CET | Nyheter
Är du nära att gå in i väggen? 5 symptom att se upp för Hur känns det att gå in i väggen? Själva insjuknandet är ofta en långdragen process som kan te sig olika för alla, men det finns en del typiska tecken som ofta är gemensamma för de som drabbats av utmattningssyndrom. Nedan listar kurser.se fem av de vanligaste symtomen du bör se upp för så att du kan bromsa i tid. 1. Ditt minne sviktar Kanske minns du inte vad du gjorde i helgen när kollegan frågar måndag morgon, kanske är du inte helt säker på att du låste ytterdörren imorse, eller kanske glömde du bort att gratta din mamma på födelsedagen i år igen. För en del går det så långt att de inte minns hur de tog sig hem från jobbet. Oavsett vad det gäller är det obehagligt när minnet inte fungerar som det ska, och det är en tydlig varningssignal på utbrändhet. 2. Du återhämtar dig aldrig Hur mycket du än sover, vilar på soffan eller avbokar fritidsaktiviteter tycks du aldrig kunna varva ner ordentligt. Ett tydligt tecken på att väggen