Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport måste med i Regeringens krispaket

Dela
Det var budskapet när riksdagsledamot Anders Åkesson (C), tillsammans med partikollegorna Anders Andersson och Ingemar Einarsson, i dag samtalade med flygplatsens VD, Ronny Lindberg, under ett pressmöte på en annars tomt ekande flygplats.

Regeringens upphandling av flygtrafik täcker initialt bara delar av Norrland och Gotland. Nu vill Centern i Kalmar län se till att även Kalmars regionala flygplats garanteras trafik till och från Stockholm, för att upprätthålla åtminstone en minimal tillgänglighetsnivå till och från regionen.

- Det här är en viktig signal att Sverige som land månar om alla regioner. Det kommer också betyda att vi kan komma igång snabbare med den reguljära trafiken, när situationen så tillåter, menar Ronny Lindberg, VD och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport.

Kalmar Öland Airport är den enda flygplats på fastlandet, som inte ligger i norra Sverige, som pekats ut som särsklit viktig av EU-kommissionen. Sedan ett par veckor tillbaka finns det  dock ingen reguljär flygtrafik till/från Kalmar. Däremot är flygplatsen fortfarande öppen för samhällsnyttigtflyg, såsom ex. ambulans-, polis-, brand- och räddningsflyg.

Bilder

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum