
Beredskap för nedtagning av fotbollstältet i mitten av juni
– Företagen som vi planerar att anlita har erfarenheter av den här typen av arbete och bedömer att de delvis kan använda maskiner. De har även utvecklat arbetsmetoder som innebär att de behöver vara betydligt färre personer än när vi tar ned det själv. Enligt den ordinarie planen behöver vi mellan 50–60 personer vilket är ett för stort antal personer för att det ska kännas lämpligt enligt rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, säger Anders Linder, avdelningschef drift, Umeå kommun.
Nedtagning beroende av uppstart av fotbollssäsongen
Fotbollstältet på Gammlia, som skapat möjligheter till fotbollsträning under vinterhalvåret, skulle enligt plan tas ned redan i mars. På grund av den rådande pandemin har det inte gått att genomföra. Dels på grund av att den arbetsledare som är tilltänkt för att leda och utbilda bor i Polen och därför inte haft möjlighet till att ta sig till Umeå. Dels på grund av att det krävs en för stor grupp personer från föreningslivet för nedtagningen. Om nedtagningen kommer att genomföras i juni beror främst på om fotbollssäsongen bedöms kunna starta upp.
Upp- och nedsättning enligt ordinarie plan framöver
Att köpa tjänsten är en engångsföreteelse utifrån rådande läge. Kommande säsonger är det tänkt att upp- och nedsättning ska göras enligt den ordinarie planen.
– Tanken är fortfarande att vi framöver ska sätta upp och ta ned tältet tillsammans med föreningslivet. Vi har inte resurser avsatta i budget för att köpa tjänsten kommande säsonger, avslutar Anders Linder.
Bakgrund
Tältet sattes upp för första gången under december 2019. Den här våren är det första gången som tältet ska tas ned. Modellen av tält är inte vanlig i Sverige vilket innebär att arbetsledning och kunskap skulle plockas från Europa.
Mer information
Anders Linder
Avdelningschef, drift
Fritidsförvaltningen
090-16 54 07
070-570 78 45
anders.linder@umea.se
Stefan Hildingsson
fritidschef
Fritidsförvaltningen
090-16 16 08
070-34 32 680
stefan.hildingsson@umea.se
Nyckelord
Kontakter
Jenny Brantholmkommunikatör
fritid
Om
Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.
I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.
Följ Umeå kommun
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun
Satsning på mobilt operativt team ska stödja elever som riskerar skolmisslyckande14.12.2023 13:31:42 CET | Pressmeddelande
För- och grundskolenämnden får tre miljoner kronor extra i arbetet med att Umeå ska växa tryggt och säkert. Av dessa ska 1,7 miljoner kronor användas för att tillskapa ett mobilt operativt team i samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och fritid. Teamets förebyggande arbete ska riktas till elever i årskurs 4–6 som riskerar att ha problematisk skolfrånvaro, låg måluppfyllelse och eventuellt normbrytande beteende. I förlängningen riskerar dessa elever att inte nå behörighet till gymnasiet.
Beslut om bidrag till fristående enheter och interkommunal ersättning14.12.2023 13:10:43 CET | Pressmeddelande
För- och grundskolenämnden har fattat beslut om 2024 års bidrag till fristående skolhuvudmän som bedriver förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Beräkningen av bidrag ska ske på lika villkor som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till den kommunala verksamheten. Nämnden har också fattat beslut om 2024 års interkommunala ersättning för barn som är folkbokförda i Umeå kommun, men som får sin utbildning i en annan kommun.
Förstärkt satsning på unga ska förebygga skolmisslyckande och utanförskap13.12.2023 12:20:51 CET | Pressmeddelande
Kommunfullmäktige har beslutat att satsa 60 miljoner kronor extra på verksamhet med inriktning mot utsatta barn och ungdomar. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden får en miljon kronor som ska användas till en fortsatt satsning på elevkonsulenter och till elever som läser Introduktionsprogram (IM).
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden sammanträder 13 december11.12.2023 08:30:28 CET | Pressmeddelande
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden sammanträder onsdag 13 december kl. 09.00-13.00 i lokalen Kommunstyrelsen, Stadshuset.
Pressinbjudan: Forslundagymnasiets julmarknad är tillbaka8.12.2023 08:15:02 CET | Pressinbjudan
Lördag 16 december, klockan 11–16, är det traditionell julmarknad på Forslundagymnasiet. Marknaden samlar omkring 80 utställare, varav 40 UF-företag (Ung företagsamhet), som säljer sina produkter och tjänster. Gårdsbutiken och djurstallarna är öppna och fika finns till försäljning.