UMO.se

Roligt och på blodigt allvar – UMO slår ett slag för menspratet!

Dela
Går det att undvika menspruttar? Varför har jag mens så sällan? Hur berättar jag att jag fått mens? Kan jag bada när jag har mens? Går det att bli gravid under mensen? Kan jag göra en gynundersökning om jag har mens? I över tio års tid har UMO svarat på ungas frågor om mens. För oss är inga frågor pinsamma eller svåra. Men tyvärr verkar de vara det för många andra.

– Vi förstår av ungas frågor och berättelser att det här är svårt att prata om med vuxna. Det finns också många myter och felaktiga fakta om mens, säger Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska på UMO.se.

På torsdag är det internationella mensdagen. Men på UMO har vi tagit det ett steg längre. För att öka kunskapen och minska tabun kring mens har UMO.se en hel mensvecka. Det kommer bli olika aktiviteter i sociala medier och på sajten.

– Vi har jättemycket bra innehåll om mens där både den som har mens själv och den som inte har det kan lära sig mer. Allt från fakta med förklarande bilder om varför vi får mens till poddar där unga pratar om hur det är att ha sex under mensen, säger Åsa Sandler ansvarig för det redaktionella innehållet på UMO.se.

På UMO.se kan man även hitta ungas egna berättelser och frågor och svar om mens. Skulle man mot förmodan inte hitta svaret på sin fråga på sajten kan man ställa den anonymt till Fråga UMO.

Varje år tar Fråga UMO.se emot närmare 10.000 frågor. Av dem är det en stor del som handlar om just mens.

– Under de över 10 år som vi varit igång har frågor om mens alltid varit vanliga och så kommer det nog fortsätta vara. Det känns bra att vi finns här och kan ta emot de frågor som de vill ställa anonymt och ge ett pålitligt och stärkande svar, säger Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska på Fråga UMO.

Följ UMO:s mensvecka på instagram @umo.se och på sajten www.umo.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. UMO.se är det självklara valet när unga söker information och dialog om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Det är de ungas perspektiv som står i fokus, ungas möjlighet att med kunskap skapa ett större handlingsutrymme för att fatta bra beslut om saker som rör det som känns viktigt i livet och som påverkar den egna hälsan.

UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen och därför finns ingen reklam eller sponsring på webbplatsen.

UMO.se drivs av Inera AB på uppdrag av alla Sveriges regioner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye