Stångåstaden

Vi fortsätter att bygga Linköping

Dela
Vi är fortfarande mitt inne i en omfattande global kris som vi inte vet slutet på. På nationell och global nivå finns en diskussion om dilemmat hur vi skyddar oss mot smittspridning utan att hela ekonomin slås ut. Nu går vi in en ny fas där vi ska få igång hjulen och ekonomin igen. Där har Stångåstaden en viktig roll att fylla i regionen.
Byggnation av Eddan. Foto Carl Schnell
Byggnation av Eddan. Foto Carl Schnell

Vårt största bidrag till samhällsekonomin är att hålla igång vår nyproduktion, våra ombyggnationer och fortsätta genomföra underhåll och reparationer enligt plan. Det finns ett stort antal entreprenörer, allt från nationella aktörer till mindre lokala företag som har en affärsrelation med Stångåstaden. Vår strategi under krisen har därför varit att göra allt vi kan för att minska smittspridningen men ändå försöka driva så mycket som möjligt av bolagets ordinarie verksamhet utan att tappa tempo.

Förra året satsade vi ungefär 1,3 miljarder på att bygga nytt, underhålla och reparera det befintliga fastighetsbeståndet. Vi har en plan att ligga på samma nivå för 2020 och har en prognos som pekar i den riktningen. Just nu bygger vi nytt i Övre Vasastaden, på Eddan, i Ebbepark och i Lambohov. Det finns många signaler om en avmattning av bostadsbyggandet men vi har en ambition att fortsätta bygga nytt, bygga om och underhålla. Förutom att bygga bort bostadsbristen i Linköping är det viktigt ur flera aspekter. Dels påverkar det ett stort antal arbetstillfällen i regionen, dels är det viktigt att entreprenadföretagen också kommer igenom krisen så vi kan bibehålla en bra konkurrens för oss som stor beställare.

Vi är ett stort bolag och vi är och har varit noga med att hålla ordning på vår ekonomi. I det läge som vi är i nu är det helt vitalt att ha sunda finanser. Det gör att vi kan vara med och satsa framåt, för stans bästa, nu när det behövs mer än någonsin!

Ta hand om er!

Fredrik Törnqvist
VD, AB Stångåstaden

Twitter: @f_tornqvist

LinkedIn: Fredrik Törnqvist

Bilder

Byggnation av Eddan. Foto Carl Schnell
Byggnation av Eddan. Foto Carl Schnell
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye