
Världscup i skidskytte – en världshändelse

– Det ligger i Jämtkrafts intresse att skapa en attraktiv region. Stora publikvänliga evenemang med internationell dragningskraft är ett av väldigt många sätt att göra det på. En attraktiv region betyder bland annat livskraftiga företag, positiv inflyttning och god tillgång på kompetent arbetskraft. Något som Jämtkraft som företag och arbetsgivare är beroende av. Ett arrangemang av den här typen lockar både lokalbefolkningen och tillresta och har både direkta- och indirekta positiva effekter, säger Karin Stolt Halvarsson, kommunikationschef Jämtkraft.
100 miljoner tittare
”Att sätta en stad på kartan” är ett tämligen slitet utryck men i det här fallet är det faktiskt svårt att hitta något mer passande. Världscuptävlingarna gör att skidskyttevärldens blickar riktas mot vår region. 100 miljoner tv-tittare beräknas bänka sig i tv-soffan och följa sändningarna från Östersund, som vid det här laget, tack vare upprepade stora arrangemang, redan etablerat sig internationellt och i Sverige som en av världens skidskyttestäder.
Folkfesten på skidstadion är ett ypperligt tillfälle för Jämtkraft att visa upp sig, möta kunder och erbjuda både privatpersoner och företag något extra. Jämtkraft tävlar i år bland annat ut exklusiva specialbiljetter till allmänheten via Facebook.
Stabil och trygg el
Som det lokala energibolaget är Jämtkraft såklart också stolt över att även kunna möjliggöra hela eventet tack vara tillförlitlig elförsörjning och värme.
Redan under VM förra året valde arrangören Biathlon Events AB bort dieselelverken som tv-bolagen brukar använda till förmån för energi från sol, vind, vatten och skog. Under årets världscuptävling förlitar de sig återigen på Jämtkraft för att säkra el till Tv-produktionerna. Under fjolåret förstärkte man även driftsäkerheten på området och installerade så kallad smart utrustning för att ännu snabbare kunna se och åtgärda avvikelser.
Förutom att elen som levereras är förnybar så kommer också värmen, till bland annat publiktälten, från förnybara energikällor. Sedan cirka tio år tillbaka värms hela anläggningen på skidstadion med fjärrvärme från Lugnvik i Östersund och under världscupen är det också fjärrvärme som värmer upp publiktälten.
– Vår kärnverksamhet, förnybar energi, är en förutsättning för att lyckas med både hållbara evenemang och målet om ett fossilfritt samhälle. Det är riktigt roligt att se hur vi kan bidra till ett event som arrangeras lokalt och betyder så mycket för regionen men ger eko så långt utanför den, säger Erik Brandsma, vd för Jämtkraft.
Bilder

Om
Jämtkraft erbjuder hållbara energilösningar utifrån vår verksamhet inom elhandel, elproduktion, elnät och fjärrvärme. Vi ägs av tre kommuner i Jämtland; Östersund, Krokom och Åre och vi säljer el i hela Norden, både till privat- och företagskunder. Den el vi producerar själva kommer till hundra procent från förnybara energikällor såsom sol, vind, vatten och skog.
Följ Jämtkraft
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Jämtkraft
Vd Klas Liljegren väljer att lämna Jämtkraft3.5.2023 10:10:09 CEST | Pressmeddelande
Jämtkrafts vd Klas Liljegren väljer att lämna Jämtkraft av privata skäl, men kommer att jobba kvar på bolaget under en period. Vice vd, Ylva Andersson, träder in i hans ställe som vd tills en ny ordinarie vd är tillsatt.
Unik etablering i Östersund skapar 1 000 nya gröna jobb 20.4.2023 12:00:11 CEST | Pressmeddelande
En elintensiv cirkulär satsning kallad Ecosystem Östersund ska etablera sig i Torvalla. Den består av ett datacenter som drivs av förnybar energi och samtidigt levererar värme till storskalig livsmedelsodling. Bakom mångmiljardinvesteringen står bolagen EcoDataCenter och WA3RM som tillsammans väntas skapa nära 1 000 nya arbetstillfällen i kommunen.
Jämtkraft föreslår en halv miljard till ägarna13.3.2023 16:00:00 CET | Pressmeddelande
Jämtkraft AB:s årsredovisning fastställdes av styrelsen under måndagen. Resultatet efter skatt blev 958 miljoner kronor. Drygt hälften av vinsten, 500 miljoner, föreslår Jämtkrafts styrelse ska betalas ut till ägarkommunerna Åre, Krokom och Östersund.
Hocksjön Vindkraftspark – förnybar el till 88 000 hushåll24.2.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Efter två års byggtid är nu regionens största lokalt ägda vindkraftspark i full drift. Produktionen från de 23 vindkraftverken motsvarar förnybar el till cirka 88 000 hushåll. Bakom investeringen står Jämtkraft och Persson Invest.
Jämtkraft vill sprida läsglädje till barn9.2.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Alla elever i årskurs 3 i hela Östersund kommer snart att få en varsin bok, ”Varning för spöken” skriven av den lokala författaren Daniel Edfeldt. Jämtkraft i samarbete med bokförlaget B. Wahlströms vill nu sprida läsglädje och väcka läslusten hos barn i hela Östersunds kommun med en bok där spöken spelar en central roll.