Håll Sverige Rent

Sjumilaskogens förskola i Gunsta vinnare i Håll Sverige Rents förskoletävling

Dela
Sjumilaskogens förskola i Gunsta är den förskola som gjorde bäst ifrån sig i årets upplaga av Skräpplockardagarna, som samlade över 700 000 personer över hela landet, varav drygt 600 000 var barn. Nu ger Håll Sverige Rent barnen och deras pedagoger en hejdundrande fest. Peppig musik utlovas, likaså snacks, tårta, ansiktsmålning, tatuering och en fin festinredning av förskolan.
Foto: Anna Simonsson

På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019
Foto: Anna Simonsson På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019

- Sjumilaskogens förskola har verkligen gjort en fantastisk insats i samband med Skräpplockardagarna. Barnen har förutom att sortera och återvinna skräp också skapat instrument och konstverk. Instrumenten användes i karnevalen på förskolans dag. Dessutom anordnade förskolan en utställning utanför förskolan, som spreds i sociala medier och i lokaltidningen, säger Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz.

- När man plockar skräp i naturen så räddar man djuren för de kan tro att det är mat. Man måste hitta så mycket glas man kan bara för glas är inte bra för djuren, hälsar barnen på Sjumilaskogens förskola. 

- Det känns så roligt att vinna för att barnen får ytterligare bekräftelse på att det de gör är viktigt. Att vårt förhållningssätt och vårt arbete blir uppmärksammat känns verkligen viktigt och roligt, säger förskolechef Maria Back.


Kontaktperson Sjumilaskogens förskola:
Förskolechef Maria Back: 0733-24 11 10

Kontakter

Bilder

Foto: Anna Simonsson

På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019
Foto: Anna Simonsson På bilden: Klass från Kungsholmens Grundskola plockar skräp 2019
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I dag släpper vi Skräprapporten 2024 – senaste nytt om nedskräpningen i Sverige24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dag släpper Håll Sverige Rent den årliga Skräprapporten med statistik, fakta och analyser om nedskräpningen i Sverige. I rapporten följer vi bland annat fimptrenden, utvecklingen av vitt snus och vape, det förbjudna och reglerade skräpet som sugrör, konfetti, korkar och påsar i plast. Det blir också en djupdykning i den senaste nationella skräpmätningen – som visar att det finns skräp på 97,4 % av alla ställen vi undersökt i stadskärnor och parker runt om i Sverige.

Nu har vi resultat från Sveriges största plastexperiment9.4.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Plastexperimentet är ett rikstäckande forskningsprojekt där Håll Sverige Rent, Vetenskap & Allmänhet och Göteborgs universitet samarbetar för att kartlägga hur mycket plastskräp det finns i olika miljötyper. Med hjälp av privatpersoner, föreningar och skolelever har vi under två år undersökt en area på nästan 830 000 kvadratmeter och samlat in 60 000 plastobjekt. Resultatet från medborgarforskningen visar att fimpar, förpackningar och plastpåsar är de identifierade plastskräp som är vanligast.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye