Rösta fram årets sommardrink

Till Schweppes tävling Sommardrink 2020 har hemmamixare från Sveriges alla hörn skickat in recept på sina bästa sommardrinkar. Allt ifrån en jordgubbsdoftande eftermiddag i bersån till den förargliga sommarsnön på gräsmattan har skildrats i de inkomna bidragen som bjudit på stor lekfullhet i smakkombinationerna. Expertjuryn bestående av youtubern och dryckesinspiratören David Kringlund, Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleth, och Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes i Sverige, har bedömt bidragen och enats om fem finalrecept. Nu lämnas taktpinnen över till svenska folket att rösta fram vilken av dessa fem inspirerande drinkar som är årets sommardrink.
Här är de fem finalisterna i Schweppes tävling Sommardrink 2020!
”When Rhu met Barbi”, Fredrik Johansson, Eksjö
Rabarberns syrlighet dansar på tungan och det friska citronskummet lägger sig som ett svalkande täcke om läpparna. Kanske var det så det kändes den gången när Rhu mötte Barbi?
”Currant(ly) (g)in isolation”, Henrik Söderström, Sollentuna
Den halloninfuserade Aperolen ihop med vinbärssockerlag och gin, ger en härlig friskhet - lite som när det varma regnet upphört och man tar sig ett vått vinbär från den närmsta busken.
”Ginjito”, Linda Thomasson, Sölvesborg
Uppfriskande är bara förnamnet till Ginjito, sommarens alkoholfria variant av klassikerna Gin & Tonic och Mojito. Läskande mojitoslush som översköljs av enbärstonicens lätta beska, ger en svalkande drink att njuta av i solens gass.
”Melonsmash”, Patrik Sawing, Lysekil
Basilikans söta kryddighet, melonens rosa härlighet, skogig gin och vinbärstonic, gör melonsmash till en smash-hit. Kanske dags att investera i en dramaten i sommar? Meloner är rätt tungt att bära…
”Berry Sweet”, Malin Håkansson, Karlshamn
Ett mjukt skum med blåbärsstoft kapslar med varsamhet in de ljuva smakerna av bärig vinbärstonic och sockerlag gjord på nyplockade hallon. Berry Sweet förvandlar med enkelhet den traditionsenliga hallonsaften till en lyxig alkoholfri cocktail.
Se finalisternas drinkrecept och var med och avgör vem som kammar hem titeln Sommardrink 2020 på drinkgeneratorn.se/sommardrink.
För mer information, vänligen kontakta:
Marilyn Roseneld, Communications Advisor, Shomei
marilyn.r@shomei.se, 079 313 20 73
Rose-Marie Hertzman, Presschef, Spendrups
rose-marie.hertzman@spendrups.se, 070 895 25 67
Nyckelord
Kontakter
Rose-Marie HertzmanPresschef, Spendrups
Tel:0708 95 25 67rose-marie.hertzman@spendrups.seBilder
Dokument
Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.
Spendrups ingår samarbete med Dala Industrisupport för att säkerställa kompetens inom automation29.1.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Spendrups och Dala Industrisupport har inlett ett strategiskt samarbete för rekrytering och utbildning av automationstekniker och lanserar nu ett nytt traineeprogram inom automation. Programmet riktar sig till personer som vill kombinera utbildning och arbete för att utvecklas till kvalificerade automationstekniker.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum