Stockholms stad

Trappan mellan Skårbygränd och Norra Rinkebygången invigd

Dela
Skårbygränd har identifierats som en otrygg plats och samtidigt har en koppling till Norra Rinkebygången saknats. För att förbättra funktion och trygghet på platsen har bland annat en ny trappa installerats, som en del av ett trygghetsprojekt.
Benjamin Dousa, Erik Slottner och Daniel Helldén. Foto: Anders Löwdin
Benjamin Dousa, Erik Slottner och Daniel Helldén. Foto: Anders Löwdin

Invigningstalare var Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Daniel Helldén, trafikborgarråd och Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd.

Initiativet till projektet togs redan 2017 av en arbetsgrupp bestående av trygghetssamordnare och parkingenjör från Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, lokalpolisen, Fastighetsägare i Järva och trafikkontoret. Platsen var då att beskriva som en nedgången baksida med stora trygghetsproblem och öppen droghandel.

Förutom den nya trappan har områdena ovanför och nedanför trappan utvecklats till platser för vistelse med ny beläggning, nya träd, möblering och mindre lekinslag. Ny belysning gör platsen tryggare, attraktivare och mer användarvänlig för alla. Den nya trappan erbjuder också ett alternativ till att passera genom Rinkeby Torg eller utmed Rinkebygången.

- Fokus har varit att göra platsen i sin helhet mer attraktiv, trivsam och trygg för alla. Vi som deltagit under projektet känner oss idag väldigt nöjda och glada med det fina resultatet och ser fram emot att få fortsätta att utveckla området genom vidare arbeten på Norra Rinkebygången och Norra Stadsparken under det kommande året, säger Ewa Reuterbrand, landskapsarkitekt på trafikkontoret.

Bilder fria för användning bifogas, ange fotograf: Anders Löwdin.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Benjamin Dousa, Erik Slottner och Daniel Helldén. Foto: Anders Löwdin
Benjamin Dousa, Erik Slottner och Daniel Helldén. Foto: Anders Löwdin
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye