Hermods AB

Komvuxstudier hjälper henne att nå sina drömmar

Dela
Asal flyttade till Sverige från Iran för fyra år sedan med sin familj. Hon kunde inte tillgodoräkna sin gymnasieexamen från sitt hemland utan studerar nu på Hermods Komvux i Växjö för att få en behörig examen. Vid sidan av studierna arbetar hon på H&M och har som dröm att i framtiden arbeta som ingenjör inom arkitektur och design.
Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB

- Min fritid idag består av att arbeta och studera. Jag är målmedveten och jag sätter upp en veckoplanering varje vecka med saker jag ska lära mig. Mitt mål är att få en gymnasieexamen och kunna ansöka till högskola eller universitet i framtiden, säger Asal Tousi.

Asal Tousi är 26 år och bor i en studentlägenhet i Växjö tillsammans med sin syster. Hon studerar samhällskunskap på Hermods samtidigt som hon arbetar som butikssäljare på H&M.

- Jag lär mig väldigt mycket svenska genom att både studera och arbeta. Det är en bra mix för att utvecklas och komma in i det svenska samhället, säger Asal.

Hur är det att studera på Komvux?
- Jag har fantastiskt bra lärare och jag lär mig mycket. Några av kurserna sköts på distans medan andra är i klassrum, vilket jag tycker har fungerat bra.

Drömmer om universitetsstudier

Asal har ett brinnande intresse för arkitektur och design och hon drömmer om att kunna arbeta med det i framtiden.

- Jag är förmodligen klar med min komvuxutbildning nästa sommar och min förhoppning är att vidareutbilda mig till ingenjör inom arkitektur och design.

Har du några bra tips för att klara av studierna?
- Sätt upp mål som du ska klara av när veckan är slut och arbeta hårt för att verkligen fullfölja dem. Sedan ska du inte vara rädd för att be om hjälp. Det finns mycket bra hjälp att få i Sverige, både inom sfi och Komvux, avslutar Asal med att säga.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Adolf Fredriks kyrkogata 2
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Vindkraftstekniker, bergsingenjör och produktionstekniker inom livsmedel – nya, spännande YH-utbildningar11.1.2024 13:36:09 CET | Pressmeddelande

Vad gör egentligen en Fiskodlare inom hållbart vattenbruk? Det och mycket mer kommer några av Hermods framtida studerande att kunna besvara om mindre än tre år. Branscherna inom livsmedelsförsörjning står inför stora utmaningar med behov av nya kvalificerade medarbetare. Och så ser det ut inom många områden, något som Hermods har identifierat under arbetet med att skapa attraktiva yrkeshögskoleutbildningar som näringslivet efterfrågar. Idag gav Myndigheten för Yrkeshögskolan Hermods i uppdrag att genomföra 27 yrkeshögskoleprogram med sammanlagt 2 820 utbildningsplatser. Uppdraget spänner över allt från områden inom ny teknik och hållbarhet till specialisering inom vård och omsorg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye