BelysningsbranschenBelysningsbranschen

Misshumasshu vinner Svenska Skyltpriset

Dela
Restaurang Misshumasshus ljusskylt har utsetts till vinnare av Svenska Skyltpriset i år. Prisutdelningen ägde rum den 9 september på Cirkus Arena i Stockholm.
Misshumasshu, Foto:Fredrik Klintberg
Misshumasshu, Foto:Fredrik Klintberg

Restaurang Misshumasshu i Birger Jarlspassagen i Stockholm drivs av Adam Dahlberg och Albin Wessman, två av Sveriges idag mest populära kockar. Det är en urban restaurang med ett lekfullt mischmasch av stilar och en blandning av mat- och dryckeskulturerna i Tokyo, Stockholm och New York.

Det främre hörnet av restaurangen mot Smålandsgatan har ett fönster som tidigare upplevdes som ett mörkt hål, ett element som försummats av de tidigare hyresgästerna. Den väl synliga platsen utnyttjade skyltdesignteamet från Skyltgruppen till att installera en ljusskylt som med sin lekfullhet och stil skulle spegla restaurangens karaktär och samtidigt väcka intresset hos förbipasserande. Resultatet är ett neonskyltcollage som liknar ett mischmasch av upphittade skyltar, en ljusbomb som förstärker restaurangens profil. Skylten har dessutom blivit ett effektivt marknadsföringsmedel för Misshumasshu, då den ofta förekommer i selfies som turister och andra besökare tar utanför restaurangen.

Jurymotiveringen lyder:

”Ett raffinerat kaos bjuder in till en värld av asiatiska smaker och fångar samtidigt intensiteten i en storstadsmiljö likt Tokyos. Genom ett mischmasch av ord och symboler i neon förmedlas kreativt och kommunikativt restaurangens själ och hjärta.

Skyltkonceptet med en touch av folkhemsneon sammansmälter på ett oväntat och finurligt sätt med Birger Jarlspassagens sena 1800-tals elegans.”

 

MEDVERKANDE:

Beställare: Adam & Albin
Design: Daniel Carlsten
Projektledare: Sanna Edvardsson, Skyltgruppen.
Montörer: Thomas Hedlund/Fredrik Nilsson, Skyltgruppen
Leverantör: Skyltgruppen

Fakta om tävlingen:

Det är ljusskyltar färdigställda under 2019 som tävlar och de kriterier som är viktiga som är viktiga att uppfylla för att ha framgång i tävlingen är den kommunikativa förmågan, anpassningen till miljö och arkitekturen samt den tekniska och estetiska utformningen. Genom tävlingen vill arrangörerna lyfta fram den fina traditionen och stora kunnandet inom skyltformgivning i Sverige. Svenska Skyltpriset arrangeras av Ljusreklamförbundet i samarbete med tidningen Ljuskultur.

Juryn som i år bestått avViveca Rosencrantz, arkitekt SAR MSA på Fojab arkitekter; Jan Møller, Senior Creative på Identity Works och Ronnie Forsberg, arkitekt SAR MSA på Wester + Elsner arkitekter, har tittat på den kommunikativa förmågan, anpassningen till miljön och arkitekturen samt den tekniska och estetiska utformningen.

 

 

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Misshumasshu, Foto:Fredrik Klintberg
Misshumasshu, Foto:Fredrik Klintberg
Ladda ned bild
Årets vinnande skylt, foto: Patrik Lindell
Årets vinnande skylt, foto: Patrik Lindell
Ladda ned bild
Vinnarteamet, fr. v:Thomas Hedlund Montör SKYLTGRUPPEN
Lisa Staaf Koordinator SKYLTGRUPPEN
Alex Liverstrand hovmästare/Ass.Restaurangchef MISSHUMASSHU
Sanna Edvardsson Projektledare SKYLTGRUPPEN
Daniel Carlsten, Designer Daniel Carlsten
Victor Netje Restaurangchef MISSHUMASSHU, foto: Casper Hedberg
Vinnarteamet, fr. v:Thomas Hedlund Montör SKYLTGRUPPEN Lisa Staaf Koordinator SKYLTGRUPPEN Alex Liverstrand hovmästare/Ass.Restaurangchef MISSHUMASSHU Sanna Edvardsson Projektledare SKYLTGRUPPEN Daniel Carlsten, Designer Daniel Carlsten Victor Netje Restaurangchef MISSHUMASSHU, foto: Casper Hedberg
Ladda ned bild

Om

Belysningsbranschen
Belysningsbranschen
Box 17154
104 62 Stockholm

0702114541http://www.belysningsbranschen.se

Belysningsbranschen är huvudorganisation för Sveriges tillverkare och importör av ljuskällor, belysningsarmaturer och komponenter. Vi har som verksamhetsmål att skapa intresse, sprida kunskap och verka för ökad kvalitet på belysning i den offentliga miljön. 

https://belysningspodden.podbean.com/

Följ Belysningsbranschen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Belysningsbranschen

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye